Читај ми!

Картица за лакше студирање

Нова студентска картица "Студи" требало би студентима да олакша приступ попустима и повластицима које им нуде фирме и државне инсутуције. Јединствена картица могла би да повећа информисаност студената о повластицима које имају широм Србије.

Студентска конференција универзитета Србије и Студентски парламент Универзитета у Београду покрећу пројекат увођења нове студентске идентификационе картице "Студи". Картица треба да буде идентификациони документ и да корисницима омогући многобројне олакшице и попусте.

"Студи" би помогао академцима да лакше идентификују свој статус унутар и изван високошколских установа. Јер веома мали број њих је информисан о бенефицијама које имају док студирају.

"Током рада на пројекту поред студентских организација у Београду, контактирали смо и студентске организације у Србији, од којих смо добили подршку за пројекат", каже координатор Пројекта Милош Денић, иначе студент ЕТФ-а.

Прва фаза пројекта "Студи" јесте да картицу усвоје државни и приватни универзитети у Београду, а учесници овог пројекта кажу да су прво контактирали Универзитет у Београду као највећи у земљи.

"Поред тих привредних субјеката који већ нуде бенефиције студентима, контактирали смо и узели на себе да контактирамо још привредних субјеката како би обезбедили да студенти уживају што више попуста и бенефиција", истиче један од координатора пројекта Александар Толић.

Студентска идентификациона картица издавала би се редовним студентима када упишу факултет и омогућила би им попусте у областима културе, забаве, образовања, спорта, лечења и превоза. За реализацију пројекта, јавио се велики број волонтера.

"Једна од главних ствари због којег би желели да потроше своје слободно време, да раде на овом пројекту је то што верују да ће овај пројекат стварно нешто променити", објашњава Лука Пришунајк из Пројекта "Студи".

Такође, постојао би и сајт који би студентима пружао све потребне информације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи