Стефановић: Полицајци страдали 1999. најхрабрији део полиције

Током НАТО бомбардовања 1999. године погинуло је 165 полицајаца, навео је у Нишу министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Министар је у холу зграде Полицијске управе у Нишу положио венац на спомен-плочу погинулим полицијским службеницима током НАТО бомбардовања и рекао новинарима да су пре 20 година, за време НАТО агресије на СРЈ, припадници полиције били су један од кључних ослонаца наше земље по питању безбедности.

Министар је указао да је само током НАТО бомбародвања погинуло 165 полицијских службеника и да су у периоду пре тога страдале и колеге ангажоване у противтерористичким операцијама на југу Србије, у борби против свих оних који су угрожавали животе и безбедност грађана.

Истиче да је данас неопходно да се сећамо тога шта су они урадили за своју земљу, да никада не заборавимо ниједно њихово име и додаје да истовремено морамо сви заједно као друштво да се сећамо њихових породица и да се трудимо да им помогнемо.

Према његовим речима, МУП сваке године се труди да запошљава чланове тих породица, њихове синове, ћерке, супруге, све оне који су остали иза њих, како у МУП-у, тако и у другим институцијама.

Током посете Полицијској управи у Нишу министар Стефановић је обишао и реновиране просторије Дежурне службе.

Стефановић: Ове године 50 нових полицајаца у Нишу

Министар унутрашњих послова отворио је у Нишу нову зграду Станице саобраћајне полиције "Исток" у Нишу.

Такође је уручио четири возила - три путничка и једно теренско возило, која служе припадницима саобраћајне полиције за увиђаје и најавио је да ће ове године су у нишку полицију запослити нових 50 полицајаца.

Рекао је да ће ове године бити запослено 50 нових полицајаца.

Упитан о случајевима паљења аутомобила у Нишу, Стефановић је рекао да је доста тих случајева расветљено, да нису сви, што не значи да се на томе не ради и да неће бити расветљени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару