7. април – ваздушни напад на Приштину, десеторо погинуло

Десет особа погинуло у најжешћем нападу од почетка бомбардовања, када је ракетирано градско језгро Приштине. По пети пут бомбардован је Ниш, у Новом Саду гађана рафинерија.

Команда Приштинског корпуса саопштила је да су све јединице поступиле у складу са одлуком југословенских власти о прекиду ватре на подручју Косoва и Метохије. У саопштењу Команде се наводи да је стање на Косову "мирно" осим ваздушних напада НАТО-а.

Министри спољних послова САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије саопштили су да једнострани прекид ватре "не ствара довољну основу" да би се на Косову постигао циљ који је формулисала међународна заједница.

Председник СРЈ, Слободан Милошевић, састао се у Београду са председником Руске думе, Генадијом Селезњовом. Селезњов је осудио НАТО агресију на СРЈ и рекао да је дужност Русије да пружи сву помоћ нашој земљи. Председник Милошевић је захвалио руском народу и руководству на солидарности.

НАТО је бомбардовао циљеве на целој територији Југославије. У најжешћем нападу од почетка бомбардовања ракетирано је градско језгро Приштине. Потпуно су уништени зграда поште и велики број стамбених објеката у њеном окружењу.

Погинуло је десет људи, међу којима је било и троје деце. Рањено je 12. Гађано је и складиште "Беопетрола" у насељу Девет Југовића при чему је оштећено више стамбених објеката.

Те ноћи је по пети пут бомбардован Ниш. На мети су биле касарне "Мија Станимировић" и "Стеван Синђелић", али и привредни објекти. Погођен је магацин предузећа "Електротехна", пословни простор "Технопромета". Знатно је оштећен ливачки комплекс Машинске индустрије Ниш и фабрика пумпи "Јастребац". Повређено је 18 људи.

У Новом Саду је гађана Рафинерија нафте у непосредној близини насеља Шангај. Оштећена је Основна школа "Вељко Влаховић" и дечји вртић "Дуга". Повређене су четири особе.

Бомбардована су и шира подручја Београда, Сомбора, Панчева, Чачка, Краљева, Сремске Митровице.

У знак протеста због НАТО агресије, атински фудбалски клуб АЕК у Београду је одиграо пријатељску и хуманитарну утакмицу са Партизаном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару