Читај ми!

Стевановић: Ференцварош је у овом тренутку права провера за нас

Тренер ватерполиста Радничког Урош Стевановић изјавио да је екипа Ференцвароша у овом тренутку права провера за тим из Крагујевца. Ватерполисти Радничког дочекаће у уторак од 20 часова у другом колу групе Б Лиге шампиона екипу Ференцвароша, који је актуелни шампион Европе.

Стратег Радничког је истакао квалитет супарника што је додатни мотив и тренутни тест за спремност његовог тима.

"За отварање ЛШ на домаћем базену нисмо могли да пожелимо бољег противника. Долази нам званични првак Европе, екипа која је и ове година главни фаворит за титулу. Мислим да је то у овом тренутку права провера за нас, да видимо где смо у односу на најбоље екипе. У односу на почетак сезоне када смо се кроз тесне мечеве квалификовали за ЛШ, кроз ове утакмице у Јадранској лиги смо подигли форму и много смо уигранији. Видећемо колико је то довољно за овакве противнике, који су крем европског ватерпола", рекао је Стевановић, пренео је званични сајт клуба.

За екипу Ференцвароша играју Србин Душан Мандић, Италијан Ди Сома, Грк Аргиропулос, Шпанац Де Торо, те Мађари Варга, Вамош, Јаншик, Фогел, Манхерц, Молнар, Нађ, Фекете, Вигвари, Пол…

"Лепшег противника нисмо могли да пожелимо од екипе предвођене нашим Мандићем и многим репрезентативцима Мађарске и других земаља. Сигурно да нећемо ући у меч са „белом заставом“, имамо и ми неке своје адуте. Надам се да ће базен бити поново испуњен до последњег места и да ће публика уживати у још једном спектаклу, какве су биле и све ове досадашње утакмице", додао је Стевановић.

Капитен Филип Јанковић изјавио је да верује да Раднички може да победи Ференцварош.

"Нема боље ствари за нас спортисте него да играмо пред нашим пуним базеном са шампионом Европе. Једноставно, утакмица за уживање. Долази нам у добром тренутку да видимо где смо. Попуњени су на свим позицијама, али исто тако смо и ми. Имамо своје адуте и покушаћемо да искористимо њихове мане. Очекујем препун базен, овде стварно имамо сјајну подршку и уз ту енергију која нас краси, свим снагама идемо на победу", истакао је Јанковић.

Ватерполиста Радничког Никола Јакшић играо је четири године за Ференцварош.

"Дижемо се из утакмице у утакмицу и идемо са намером да дамо све од себе и победимо, без обзира ко је са друге стране базена, па ће тако бити и сада против Ференцвароша, који је реално гледајући главни фаворит. Мислим да смо спремни и да ћемо кроз предстојеће мечеве бити све бољи. Драго ми је што ће баш ово бити прва утакмица на нашем базену и надам се да ће трибине бити препуне као квалификацијама, јер ће нам подршка много значити", закључио је Јакшић.

понедељак, 14. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи