Читај ми!

Нолету српски дерби

Српски дерби на турниру у Паризу, између Новака Ђоковића и Виктора Троицког, испунио је сва очекивања. После велике борбе, тријумфовао је Ђоковић резултатом 2:1. Наредни противник је Француз Жо Вилфрид Тсонга.

Пред осмину финала турнира у Паризу две ствари су биле јасне – Србија ће у наставку такмичења сигурно остати без једног тенисера, али ће имати представника у четвртфиналу. После српског дербија између Новака Ђоковића и Виктора Троицког ствари су још јасније – Ноле наставља такмичење, Виктор завршава.

У српском дербију на турниру у Паризу најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Виктора Троицког са 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:1.

Такав расплет био је очекиван, Ђоковић је потврдио улогу фаворита на мечу, док је Виктор прописно намучио првог тенисера света.

Највише муке Ноле је имао у првом сету, који је Троицки одиграо маестрално. Виктор је одмах на старту успео да направи брејк, искористивши слабији Ђоковићев сервис . Ипак, Ноле успева да се врати у игру, узвраћа брејк, тако да је на средини првог сета резултат био 3:3.

После изједначења уследио је нови налет Троицког, који успева да направи још један брејк. Када је освојио и наредни гем на свој сервис имао је предност од 5:3.

Ђоковић је успео да продужи сет, освојивши наредни гем на свој сервис, али није успео да искористи две брејк лопте у наредном гему. Виктор је после спасених брејк лопти успео да приведе гем крају и поведе у првом сету са 1:0.

Ноле се враћа већ на почетку наредног сета, када прави брејк и долази до вођства од 2:0. Ипак, Троицки је поново "загризао", успео да врати брејк и да врати резултат у егал на 2:2.

Како се испоставило, то је био и последњи трзај Троицког који је до краја меча освојио још укупно два гема. Последњи јак отпор Виктор је пружио у петом гему другог сета на сервис Ђоковића, који је после дуге борбе изгубио.

Ноле већ у наредном прави брејк, а затим осваја и гем на свој сервис и долази до недостижног вођства од 5:3. Виктор је успео да освоји само још један гем на свој сервис, а Ноле већ у наредном гему завршава други сет у своју корист резултатом 6:3.

Троицки није смогао снаге да и у трећем сету пружи озбиљнији отпор Ђоковићу. Фуриозном игром најбољи светски тенисер осваја прва четири гема, а до краја меча противнику допушта само један гем.

Трећи сет Новак је завршио у своју корист резултатом 6:1 и после нешто мање од два сата игре, добио је меч са 2:1 у сетовима.

Први тенисер Србије играће за место у полуфиналу против Француза Жоа Вилфрида Тсонге који је био бољи од Андреаса Сепија са 6:3, 6:4.

"Био је то тежак меч. И даље нисам сигуран да ли је повреда рамена прошлост, али свеједно, задовољан сам како сам данас играо", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света је нагласио да никад није лако играти против тенисера који "ти је истовремено и пријатељ".

"Никада није лако када играте против тенисера кога добро познајете и који је ваш добар друг ван терена. Ипак, свака победа је вредна", рекао је Ђоковић. "Било је јако компликовано, још се не осећам тако добро као што бих желео, било због рамена или због опште форме. Могло је и боље, али сам успео да се ишчупам", додао је он.

Првом тенисеру света турнир у Паризу је тек други ове године који игра у затвореној дворани. "Победа је победа. Не треба заборавити да је ово тек мој други турнир на затвореном терену за годину дана. Још сам у периоду прилагођавања", казао је Ђоковић.

Он ће у четвртфиналу играти против домаћег такмичара Жоа Вилфрида Тсонге.
"Жо је велики играч са врло моћним сервисом и вуче пуно енергије од публике. Он је овде побеђивао пре неколико година и још се осећа лагодно у овој сали. Свакако ће бити тежак меч за мене", закључио је Ђоковић.

Наградни фонд турнира је 2.227.500 евра.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи