Читај ми!

Ноле без проблема

Најбољи тенисер света је готово рутински савладао хрватског тенисера Ивана Додига са 2:0 и обезбедио пласман у треће коло турнира у Паризу. За улазак у четвртфинале Новак ће се борити са колегом и пријатељем Виктором Троицким. Ђоковић је десет пута играо са Виктором, девет пута је био успешнији.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Паризу, пошто је данас савладао Хрвата Ивана Додига са 6:4,6:3.

Први тенисер света оправдао је против Додига улогу фаворита и, што је још важније, показао да нема проблема са повредом рамена због које је у полуфиналу Базела прошле недеље изгубио од Јапанца Кеја Нишикорија.

Ђоковић је у релативно мирном ритму успео да надигра Додига, држећи од почетка до краја "кормило" у својим рукама.

Наш тенисер је после "загревања" у првом сету, који је добио брејком у последњем, десетом гему, у наставку нагло убрзао "пловидбу".  Додиг се у петом гему пожалио на проблем са патикама, због чега је узео медицински тајм аут, али му у наставку сусрета није помогло ни још два пара обуће које је променио.

Српски тенисер је нагло убрзао ритам игре, повећао снагу ударца и у шестом гему дошао до брејка за вођство од 4:2, а затим својим сервисом и на гем до победе.

Додиг је до краја меча успео да освоји још само гем, пре него што је Ђоковић ефектним сервисима постао трећи српски тенисер који је отворио врата осмине финала, после Троицког и Типсаревића.

Први тенисер света играће за место у четвртфиналу против Троицког, који је раније данас победио Украјинца Сергија Стаховског са 6:4, 6:4.

Ђоковић је до сада десет пута играо са Троицким, а девет пута је био успешнији.

Наградни фонд турнира је 2.227.500 евра.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи