Читај ми!

Новаков успешан повратак

Најбољи светски тенисер са АТП листе, после шест седмица паузе због повреде, успешно се вратио се на терен. У првом колу турнира у Базелу Новак је савладао Белгијанца Ксавијера Малиса са 2:1. Новак у 2011. години има невероватан скор од 65 победа и три пораза.

Ђоковић се тако победом вратио на терен после шестонедељне паузе и опоравка од повреде леђног мишића. Био је ово први меч светског броја један од 18. септембра, када је у Београду био принуђен да због повреде преда меч Хуану Мартину дел Потру, у полуфиналном сусрету Дејвис купа између репрезентација Србије и Аргентине.

Србин је до победе дошао много теже него што се очекивало, без обзира на дуготрајну паузу због повреде. Искусни 31-годишњи Белгијанац пружио је снажан отпор фаворизованом противнику, који је његов отпор срушио после два сата и 12 минута велике и неизвесне борбе.

Тако није изгледало после првог сета, који је Ђоковић лако добио убедљивом и прецизном игром. Сервис га је служио готово беспрекорно, а разноврсним ударцима сигурно је освајао поене, наговестивши брзо обављен посао.

Међутим, у наставку је управо сервис задао велике проблеме водећем тенисеру света. Упорни Малис је у другом сету брејком дошао до предности од 5:4 након две дупле сервис грешке Новака и потом рутински поравнао резултат на 1:1.

У трећем сету, Србин је повео са 3:0, али је са доста осцилација у игри допустио ривалу да се врати у меч. У деветом гему, поново је направио две дупле сервис грешке (5:4), што је Белгијанац искористио и дошао својим сервисом до изједначења на 5:5.

То је, међутим, ипак било све што је Малис успео да уради до краја сусрета. Ђоковић се правовремено пренуо и заиграо ангажованије, па је брејком окончао борбу искористивши другу меч лопту за изједначење у њиховом другом међусобном окршају.

Била је ово 65. победа фантастичног српског тенисера у 2011. години, у којој је само три пута поражен.

Новак се у осмини финала у четвртак састаје са победником меча између Немца Тобијаса Камкеа и Пољака Лукаша Кубота.

Турнир у Базелу игра се за укупан наградни фонд од 1,83 милиона евра.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи