Читај ми!

Стижу нове снаге

Млади српски тенисер Мики Јанковић изјавио је да ће од наредне сезоне играти само у сениорској конкуренцији, јер жели да сакупи што више поена и направи значајан пробој на АТП листи.

Четвртфиналиста овогодишњег Ролан Гароса у јуниорској конкуренцији, један од оних који би према мишљењу стручњака требало да буде наследник Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића у почетку ће се концентрисати на фјучерсе. Он је тренутно 904. на АТП листи са 10 бодова.

"Задовољан сам овом годином, посебно због тог резултата на Ролан Гаросу и целом серијом 'профи' турнира у Србији овог лета. Одиграо сам прилично добро, забележио неколико пласмана у четвртфинале", рекао је Јанковић у интервјуу Танјугу.

"Тенис играм од шесте године, првих месец дана сам тренирао у Партизану и одмах сам прешао у Гемакс, где и дан-данас тренирам. Услови су стварно одлични. Има пуно добрих играча и тренера. Био сам првак државе у свим конкуренцијама 12,14, 16 и 18 година. Играо сам за репрезентацију у свим јуниорским категоријама".

Осим у Београду Јанковић тренира и у Франкфурту, у академији познатог немачког тенисера Рајнера Итлера.

"Крајем прошле године сам отишао први пут тамо и стварно ми се свидело. Прилично се добро ради, има пуно 'профи' играча који ми преносе своја искуства. Захвалан сам свом клубу и спонзору Ђорђу Антељу који су ми то омогућили".

Јанковић је имао прилику и да тренира са неким познатим играчима, пре свега са Виктором Троицким, а једном је током турнира у Халеу одрадио тренинг и са Роџером Федерером.

"Волим да гледам наше тенисере, поготово Нолета. А волео сам много и Руса Марата Сафина, али он је завршио каријеру".

Тениски клуб Гемакс је Јанковићу обезбедио и личног тренера, па он већ девет година ради са познатим стручњаком Мићом Ратковићем.

Годишњи Јанковићев буџет износи око 60.000 евра, а наш млади тенисер има и помоћ Тениског савеза Србије. који сноси трошкове авионског превоза, што је прошле године било близу 10.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи