Читај ми!

Ноле: Ја сам само обичан човек

У интервјуу за РТС Новак Ђоковић говори о свету ван тениса, својим обавезама, жељама и потребама. "Ја сам само обичан човек који је успео да се докаже у животу", скроман је Ђоковић.

Иако не игра, Новак Ђоковић увек привлачи пажњу, и то из добрих разлога. Он је у понедељак у Смедереву посетио вртић "Пчелица" где је помогао у кампањи Уницефа о значају предшкоглског образовања.

Више од сат и по времена Новак Ђоковић је провео дружећи се са децом предшколског узраста. Не само да се играо и разговарао са њима, већ је донео бројне поклоне.

"Сви ми који смо успешни у било којој области или било чему, имамо обавезу да помогнемо народу и Србији, јер смо овде одрасли", каже Ђоковић.

Он је данас синоним за своју домовину и неко ко својим победама и поразима, изјавама и имитацијама, гестовима и делима креира дух нације.

"То представља част јер нису се у тој улози нашли многи људи."

Део хуманитарних и друштвених обавеза преузеће девојка Јелена Ристић. Ђоковић има много обавеза у претрпаном тениском календару.

Наставиће да се бави добротворним радом а нагласио је да ће сваки слободан тренутак у том смислу искористити да посети децу у унутрашњости Србије.

"Трудим се да останем привржен спорту, да мој живот остане онакав какав је био увек. Веома ми је важно да су поред мене људи који ми искрено желе добро и воле ме. Никада себе нисам доживљавао као неког посебног. Свестан сам ста сам урадио али не желим ни у својим очима ни у очима других да себи придајем превелик значај."

Постао је најпознатији живи Србин, најбољи тенсер на свету, један од најпознатијих спортиста али остаје скроман.

"Ја сам само обичан човек који је успео да се докаже у животу."

Више од пет година није у континуитету провео оволико времена у домовини, и то без тренинга, трудећи се да надокнади оно што обично пропушта.

"Мање тренирам због проблема са повредом, али сада се дружим са људима и пријатељима који ми значе и којима сам на неки начин остао дужан раније, али уживам, заиста.Истина је да је чудан осећај, међутим био ми је потребан одмор."

То уживање ће трајати бар до петка, када ће одлучити да ли је довољно спреман за наступ на наредна два турнира.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи