Читај ми!

Честитке Аргентинцима, будућност је наша

Селектор муске тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић честитао је данас Аргентини на заслуженој победи у полуфиналу Дејвис купа, али је истовремено поручио да будућност припада нашем тиму.

"Честитке су заслужили не само Аргентиници, него и наши играчи који су упркос чињеници да су били скоро десетковани дали свој максимум за репрезентацијуу", рекао је Обрадовић.

Наш селектор је подвукао да не жали због пораза јер је "све то спорт".

"Позитивно гледам у будућност. И даље је наша репрезентација најбољи тим данашњице са првим, 13. и 15. сингл играчем на АТП листи и најбољим дубл тенисером", рекао је Обрадовић. Он је нагласио да је пред нашим тимом и даље сјајна перспектива Дејвис купу.

"Енергија којом плене наши играчи је наша највећа снага", рекао је Обрадовић.

Први стручњак српског Дејвис куп тима посебно је захвалио Новаку Ђоковићу који је упркос огромном умору и повреди коју је зарадио на УС Опену "храбро стао испред свог тима".

"Новаку свака част што је и поред свег оптерећања које је имао, стао испред екипе и преузео одговорност", рекао је Обрадовић и додао да се захваљује свим играчима на искрености, другарству и тимском духу.

Јанко Типсаревић је такође одао признање Ђоковићу јер је један од малобројних играча који су "одиграли толико мечева у Дејвис купу".

"Новак је у жељи да помогне тиму и земљи угрозио своје здравље", рекао је Типсаревић. Он је истакао да је разочаран поразом, али не и игром коју је наша репрезентација пружила.

"Хуан Мартин Дел Потро је играо најбољи тенис живота. У петак сам дефинитивно изгубио од бољег играча. Колико је Дел Потро сјајно сервирао током овог полуфинала најбоље говори податак да је данас у мечу са Новаком само једном спашавао брејк лопту", рекао је Типсаревић. "Једноставно, били смо надиграни првог дана", признао је Типсаревић.

Други рекет Србије је нагласио да је сплет "лоших околности" довео до коначног исхода меча са Аргентином.

"Новак је дошао из Њујорка уморан и повређен, Троицки је био првог дана у паду форме, а Дел Потро је притом играо у животној форми", оценио је Типсаревић разлоге који су довели до пораза.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи