Читај ми!

Србија тежак ривал

Тенисери и селектор аргентинске Дејвис куп репрезентације рекли су да је Србија јако тежак ривал, који у својим редовима има правог светског "броја један", али да ће њихова екипа учинити све да победи.

Аргентински играчи су новинарима у Београду рекли и да су импресионирани игром Новака Ђоковића у финалу Ју-Ес опена и победом над Рафаелом Надалом, а Давид Налбандијан оценио је да је то било једно од најбољих финала свих времена.

Селектор Модесто "Тито" Васкез признао је снагу Србије, али је рекао да је циљ победа у полуфиналном дуелу који почиње у петак.

"Драго нам је што смо у Београду и што играмо против великог противника какав је Србија. Дошли смо у најјачем саставу, добро смо се спремали и још се спремамо, тако да ћемо пробати да победимо у овом мечу", рекао је Васкез.

Аргентина је допутовала у најјачем саставу: Хуан Мартин дел Порто, Давид Налбандијан, Хуан Игнасио Чела и Хуан Монако. Претпоставља се да ће најбољи играч, Дел Потро, играти сингл, али се не зна ко ће наступати у дублу.

"Спреман сам да играм, а шта - то ће одлучити селектор. Претпостављам да ћу играти дубл, али то зависи од капитена", рекао је Чела.

Највише времена на дружењу са новинарима отишло је, ипак, на јутрошњу победу Ђоковића над Надалом у четири сета, коју су сви играчи гледали. Дел Потро је рекао да је Новак заслужено тренутно први на АТП листи.

"Наравно да смо гледали финале. Новак и Рафа су играли јако леп тенис, али је Новак показао да је прави светски 'број један'. Биће тешко против њега, али ће нам бити и драго да играмо против таквог противника. Драго ми је због њега, у добрим смо односима и заслужио је ово", рекао је Дел Потро.

"Знамо и да ће бити уморан, јер ће доћи тек у среду или четвртак, али он тренутно игра заиста на вишем нивоу, тако да не верујем да ће то имати утицаја", додао је популарни "Делпо".

Искусни Налбандијан вратио се у репрезентацију после две године одсуства. Он је ове године дуже одсуствовао због херније, али је рекао да се осећа добро. И он је рекао да је гледао финале Ју-Ес опена.

"Финале је било мало касно за мој укус (завршило се нешто пре три ујутру), али морам да признам да је то једно од најбољих финала икада", рекао је Налбандијан.

"Знам и Јанка Типсаревића и Виктора Троицког, то су добри играчи и физички јако спремни. Могу да одиграју и три-четири сета и да им ништа не смета. Биће тешко", рекао је Налбандијан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи