Читај ми!

Задивљени Нолетом

Водећи амерички и британски медији велику пажњу посветили су тријумфу Новака Ђоковића на Отвореном првенству САД, а доминира констатација да је српски тенисер потврдио да му ове године нема равног.

Лист "Вашингтон пост" наводи да је финални дуел Ђоковића и Рафаела Надала "више личио на дуел два боксера тешке категорије, него на тениски меч, пошто су обојица размењивали снажне ударце".

Финални меч трајао је више од четири сата, а српски тенисер славио је са 3:1 у сетовима и дошао до треће гренд слем титуле у сезони, а четврте у каријери.

"Упркос тешкој борби, Ђоковић је био тај који је ривалу задао више јаких удараца и дошао до свог првог тријумфа на турниру у Њујорку", наводи се у тексту Вашингтон поста.

Америчка телевизија Си-Ен-Ен констатовала је да су Ђоковић и Надал још једном приредили "час тениских мајсторија" и наводи да је у појединим моментима деловало као да се ради о видео игри.

"Обојица су у неким тренуцима имали ударце који као да су били навођени ласером. Ипак, као и током целе сезоне, Ђоковић је био бољи и на крају дошао до жељеног резултата", истиче Си-Ен-Ен.

Лист "Њујорк тајмс" наводи да се Ђоковић реванширао шпанском тенисеру за пораз у прошлогодишњем финалу турнира у Њујорку.

"Ове године ствари су се потпуно окренуле и сада се сви питају да ли Ђоковић игра једну од најуспешнијих сезона у историји тениса. Српски тенисер је финале завршио на прави начин и свргнуо са трона браниоца титуле Надала", каже се у тексту овог листа.

Британски лист "Индипендент" оценио је да је финале у Њујорку било сензационално.

"Ђоковић и Надал су терали један другог до крајњих граница издржљивости и константно су изводили врхунске потезе", наводи "Индипендент".

Други британски лист "Гардијан" пише да је Ђоковић потврдио да је у овом тренутку светски тениски краљ, али наводи да је морао доста да се помучи у јучерашњем финалу.

Овај лист је подсетио и да је Ђоковићу то шеста победа над Надалом у сезони и да су све биле у финалним мечевима.

"Њихови потези су довели до делиријума навијаче на препуним трибинама стадиона 'Артур Еш' у Њујорку", закључио је Гардијан.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи