Стосурова освојила Ју-Ес Опен

Велико изненађење, за њега се побринула Аустралијанка. Саманта Стосур тријумфовала је на Отвореном првенству САД, пошто је у финалу савладала Американку Серену Вилијамс са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:3.

Стосурова је освојила први гленд слем, укупно трећи WТА трофеј у каријери, након што је претходно победила на турнирима у Чарлстону и Осаки. Тренутно десета тенисерка света од понедељка ће преузети седму позицију на WТА листи.

До највећег успеха у каријери Аустралијанка је дошла релативно лако. Пронашла је добитну формулу против фаворизоване Американке играјући стрпљиво и прецизно, али јој је посао олакшала и Вилијамс, која је направила неуобичајено велики број грешака.

Снажним ударцима и сигурним сервисом Стосурова је веома брзо добила први сет, да би у другом прекретницу направила у седмом гему када је брејком дошла до предности од 4:3. Вилијамс је покушавала да се врати у меч, али јој ништа није полазило од руке, тако да је Аустралијанка на крају славила потпуно заслужено.

Стосурова (27) је прва Аустралијанка победница Ју-Ес Опена од 1973. године, када је тријумфовала Маргарет Корт. Последња тенисерка из те земље која је победила на неком гренд слем турниру била је Ивон Гулагонг 1980. године у Вимблдону.

Титула у женском дублу на овогодишњем гренд слему у Њујорку припала је Американкама Лајзел Хубер и Лизи Рејмонд, које су у финалу савладале земљакињу Вању Кинг и Јарославу Шведову из Казахстана са 2:1 у сетовима - 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).

Финале мушког сингла између Србина Новака Ђоковића и Шпанца Рафаела Надала на програму је вечерас од 22 сата по нашем времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи