Читај ми!

Жал за пропуштеним

Швајцарски тенисер Роџер Федерер био је јако разочаран после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Отвореног првенства САД, рекавши да може само себе да криви за изгубљен меч.

"Чудно ми је што морам сада да објашњавам овај пораз, кад осећам да би требало да радим другу конференцију за новинаре. Али - то је, што је. Да, мислим, очигледно је све. Вратио се, играо је добро, ја нисам био тако добар на крају. Наравно да сам разочаран, али могу само себе да кривим", рекао је Федерер новинарима у Њујорку.

Федерер је водио са 2:0 у сетовима, а у петом сету је имао 5:3 и две меч лопте.

"Имао сам тренутак на својој страни, али нисам могао да урадим више. Погодио је један ударац и све се променило. Чудно је како се све то дешава. Али, задовољан сам турниром. Наравно да бих волео да сам у финалу и да имам шансу да се борим за титулу, тако да морам то да прихватим и кренем даље", рекао је Федерер.

Трећи тенисер света је нанео Ђоковићу један од тек два пораза ове сезоне. Било је то на Ролан Гаросу, а новинаре је занимало шта је Србин боље урадио сада него у Паризу.

"Да ли сте озбиљни? Мислим, био је неизвестан меч, требало је ја да победим овде. Ролан Гарос је такође био неизвестан и он је могао да победи тамо. Ово је само један од оних мечева, све сам наместио савршено, али нисам могао да их довршим", објаснио је Федерер. 

Ђоковић је једну меч лопту спасио ризичним форхенд ритерном, када је погодио саму линију. За разлику од новинара, Федерер није био импресиониран тим ударцем и није се сложио са оценом да је у питању самопоуздање.

"Самопоуздање? Да ли се шалите. Молим вас... Неки играчи одрастају играјући тако. Када сам био у јуниорима сећам се да сви кад губе 5:2 почну да тако 'шамарају' ударце. То све долази из неког разлога, јер су тако играли кад су губили док су одрастали. Ја никад нисам тако играо. Ја верујем да се вредан рад исплати...Тако да је мени јако тешко да разумем како неко може да одигра тај ударац на меч поену. Али, можда он то ради већ 20 година и то је за њега нормално. Морате њега да питате", рекао је Федерер.

Ово је први пут од 2003. године да ће Федерер завршити годину без гренд слем трофеја, али је рекао да га то још не погађа.

"Није још 1. јануар. Да видимо шта ће се десити. Још има ствари да се игра: турнир код куће у Базелу, Мастерс финале, тако да има за још много тога да се игра ове сезоне. Опет, не може свака сезона да буде идентична. И не желите да буде таква, јер је то досадно. Мислим да ћу бити јако жељан на Отвореном првенству Аустралије следеће године. Јасно је и очигледно. Мислим да ће се исплатити ако наставим да радим вредно сад, када се осећам добро. Знам то. Дуго се нисам овако осећао, тако да је то добро", рекао је Федерер.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи