Читај ми!

Следећи Надал

Шпанац Рафаел Надал биће противник Новаку Ђоковићу у финалу Отвореног првенства САД у тенису пошто је јутрос у другом полуфиналном мечу савладао Ендија Мареја из Британије са 6-4, 6-2, 3-6, 6-2.

Претходно, најбољи тенисер данашњице, српски ас Ђоковић, у дуелу за памћење, победио је Швајцарца Роџера Федерера са 6-7 (7-9), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

Финале последњег овогодишњег Грен слем турнира игра се у понедељак.

Говорећи о полуфиналном мечу Новак Ђоковић је рекао да је морао ризиковати у против Роџера и да је морао да размишља позитивно да би победио и пласирао се у финале Отвореног првенства САД.

"Морао сам да ризикујем, био сам јако близу повратка кући, а он јесервирао и водио је 40:15. Успео сам да погодим тај фантастични форхенд ритерн који ме вратио. Добио сам и мало енергије од публике и изборио сам се за свој повратак. Морао сам да останем позитиван и дефинитивно нисам желео да се поновои Ролан Гарос".

"Ово јесте једна од највећих победа у каријери и, у овим условима, највећа ове године. Зашто? Зато што сам био у заостатку два сета, а нисам добијао много мечева у свом животу када сам губио 2:0...Нарочито против Роџера, јер сви знамо ко је он. Када има сет или два предности, не дозвољава вам да победите. Када он контролише меч...јако је тешко вратити се у њега. Али, успео сам да играм боље, да 'променим брзину' и успео сам да одиграм два невероватна сета, трећи и четврти...Тада сам осетио да је прави тренутак да кренем напред и покажем шта знам, и то се исплатило", рекао је Ђоковић.

Први носилац турнира у Њујорку описао је шта му се дешавало почетком трећег сета, када је губио 2:0 у сетовима, а потом је успео да направи брејк и поведе.

"На овом нивоу такмичења, пар поена одлучује о победнику. Када је он имао два сета предности, покушавао сам да убедим себе да могу да се вратим у меч. Добро сам се осећао физички, а имао сам мотивацију - полуфинале Ју-Ес Опена, пун стадион, узбудљив меч, тако да сам морао да се борим, а то сам и урадио. Мислим да сам се опустио кад сам направио тај брејк почетком трећег сета. Почео сам да погађам ударце које сам до тада промашивао, а он је почео да греши. Тада су се ствари променила и то се дешава", објаснио је Ђоковић.

Први тенисер света рекао је да је у петом сету морао да искористи енергију публике, иако је она била углавном на страни Федерера.

"Требало ми је мало енергије од публике. Нормално је да су мало више на његовој страни, јер је он овде побеђивао пет година. Он је највећи играч икада...мислим, не треба трошити речи на Федерера.

Публика га свуда воли, а нарочито овде, тако да је то у реду. Нисам био изненађен. Али, у једном тренутку ми је требало мало енергије од публике да се вратим у меч, и успео сам. Не знам ни да објасним како сам погодио тај форхенд ритерн...Прочитао сам му сервис, био сам на лопти, морао сам да ударим јако и то је прошло, на моју срећу", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало да ли је помишљао да ће изгубити, на шта је он одговорио позитивно.

"Слагао бих ако бих рекао да нисам помислио да ћу изгубити. Било је неколико ситуација и тренутака када сам мислио да губим, а то сам помислио и када је имао меч лопте. Увек је важно бити смирен, остати позитиван и веровати да можеш да победиш", рекао је Ђоковић.

Противник Ђоковића у финалу биће Рафаел Надал, а Ђоковић је новинарима испричао како би играо против њега.

"Само ћу пробати да играм своју игру, за коју знам да је довољно добра да га победи. Доказао сам то ове године на три различите подлоге, тако да верујем да имам добру шансу. Морам да изађем на терен са вером да могу да победим. Али, знате, говоримо о играчу који је у каријери освојио 10 гренд слем титула, а има тек 25 година и овде брани трофеј. Тако да ће меч бити тежак", рекао је Ђоковић.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи