Читај ми!

Ноле, владар Квинса

Ноле може све, од 0:2 до 3:2, шта још рећи, спасио је две меч лопте и на крају савладао великог Швајцарца. Новак Ђоковић је у финалу Отвореног првенства Америке. Побеђен је Роџер Федерер са 3:2 после скоро четири сата игре. Предстоји финале у коме ће наш тенисер играти са бољим из дуела Надал - Мареј.

Роџер је покушао све. Заиграо најбоље што може. Уложио је 150% својих могућности, али... Све то није било довољно да се савлада Новак Ђоковић. Водио је противник са 2:0 у сетовима. Новак је изједначио. Федерер је стигао и до две меч лопте, Новак се поново подигао и на крају заслужено славио.

Фантастичан тенис два великана ове игре. Беспоштедна борба у којој је славио наш тенисер. Новак је победио је Швајцарца са 3:2 (6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5) у полуфиналу Отвореног првенства САД. Меч је трајао три сата и 51 минут.

Обојица су сигурна на старту. Сигурни сервиси на обе стране одвели су сет у тај-брејк. Рововска борба и у овом периоду. Федерер је срећнији на крају и добија овај период игре са 9:7.

Други сет. Борба се распламсала. Противник први долази до брејка. Новак не посустаје, узвраћа и стиже до изједначења. Међутим, Федерер је неумољиво напада и осваја нови брејк, потом успева да реши и други сет у своју корист.

А онда је на терен изашао "нови" Новак Ђоковић. Заиграо је на све или ништа. Летео је по терену, стизао све. Диктирао је темпо, а Федерер је био само посматрач. Новак није дозволио противнику да се врати у игру. Уз један брјк осваја сет и смањује на 2:1.

Још убедљивији је био Ноле у четвртом сету. Противник је био на коленима, ништа му није полазило за руком. Ђоковић наставља да меље Швајцарца са два брејка добија сет за 2:2. 

Пети сет је био предходна четири у малом. До 3:3 оба тенисера су освајала своје сервисе. Швајцарац је сигуран на свој сервис, а потом прави брејк за 5:3.

Уследио је сервис Федерера за меч. И стигао је до 40:15. Међутим, Новак се не предаје, преокреће резултат, враћа брејк. Противник није био у стању да се врати. Новак користи конфузију у глави Федерера. Осваја све гемове до краја, и са још једним брејком решава меч у своју корист. 

У другом полуфиналу састају се Шпанац Рафаел Надал и Британац Енди Мареј.

Полуфинални мечеви на женском турниру, у којима се састају Каролина Возњацки (Данска) - Серена Вилијамс (САД) и Ангелика Кербер (Немачка) - Саманта Стосур (Аустралија), биће одиграни у ноћи између суботе и недеље.

Број коментара 219

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи