Читај ми!

Јелена није издржала

После велике борбе у три сета Јелена поражена у финалу Синсинатија. Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је Рускиње Марије Шарапове са 2:1. Јелена није искористила своје шансе, противница имала више концентрације у завршници.

Одлична игра наше Јелене у Синсинатију није крунисана титулом. Показала је да је поново пронашла своју игру и да се враћа у врх светског тениса. Лоше је почела меч, потом направила преокрет и освојила први сет. У наставку испустила предност брејка, дозволила противници да она поведе, поново се дигла, изједначила, ипак губи сет у тај-брејку. У трећем сету Рускиња прва задржала свој сервис и на крају славила. Да је било обрнуто не би било не заслужено.

Силовит старт Шарапове уз два брејка долази до предности од 4:1. Јелена тада улази у меч и почиње да господари тереном. Шарапова је на коленима, Јанковићева везује пет гемова и осваја сет, 6:4.

Јелена доминира и на старту другог сета, уз још један брејк, везује два гема, укупно седам, за 2:0 у другом сету. Рускиња се буди, креће на све или ништа. Напада и успева да прекине серију наше тенисерке, вративши брејк.

Уследио је период игре у коме су обе тенисерке освајале своје сервисе. Све до резултата 3:3, на свој сервис Јелена спасава неколико брејк лопти, али Шарапова је неумољива и после велике борбе стиже до брејка предности. Јелена се не предаје, наставља са својом игром и већ у наредном гему узвраћа брејк, ново изједначење 4:4.

Обе тенисерке освајају своје сервисе, тако да је сет ушао у тај-брејк. На старту тенисерке размењују по један мини брејк. Потом су обе сигурне на свој сервис. Све до 4:3 за Шарапову. Јелена губи ова своја сервиса и противница има три сет лопте, користи прву за 7:3 у тај брејку.

Трећи сет је почео разменом по три брејка. Шарапова прва задржава свој сервис, а потом га потврђује још једним брејком. Јелена покушава да се врати, али Рускиња успева да освоји свој сервис и добија сет са 6:3.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи