Читај ми!

Раме "издало" Новака

Повреда десног рамена прекинула серију нашег Новака. У финалу турнира у Синсинатију Новак Ђоковић је био принуђен да преда меч Британцу Ендију Мареју при вођству противника од 1:0 у сетовима и 3:0 у другом сету. Тениски спектакл изостао због повреде нашег тенисера, који је покушао да заврши меч не желећи да га преда.

Новак је успео да потисне умор, стегао зубе и изашао на терен. Ипак, повреда десног рамена, која га мучи већ неколико дана, спечила га је да покуша да освоји Синсинати. Како је меч одмицао, Новак је деловао све лошије. Ударци су му били све слабији, сервиси све спорији. Да је наставио меч вероватно би довео у питање учешће на Отвореном првенству Америке.

Први сет је почео брејком Мареја. Новак успева да се врати у сет и врати брејк за изједначење 3:3. Међутим благи сервиси Новака доносе Мареју нови брејк. Новак је некако успео да освоји свој наредни сервис. Међутим, Британац, на свој сервис, користи трећу сет лопту за коначних 6:4 у првом сету.

Новак је тражио лекарски тајм аут у нади да може да се ублажи бол у рамену. Иако је и тада био свестан да је ово крај, стиснуо је зубе и вратио се на терен. Мареј експресно уз два брејка стиже до 3:0.

Новак, уз консултацију са лекаром, предаје меч. На тај начин наш тенисер је само спречио да још више погорша своју повреду.

Новаку предстоји недељу дана да се одмори и санира повреду пред Отворено првенство Америке, последњи Грен слем сезоне.

 

Ђоковић: Повреда рамена је пресудила да предам меч

 

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је повреда рамена била основни разлог због којег је Британцу Ендију Мареју предао финални меч на турниру мастерс серије у Синсинатију.

"Највећи проблем је било раме. Генерално сам прилично исцрпљен претходним играњем бројних мечева, али исцрпљеност није разлог што сад одустао од даље борбе у финалу. Разлог је бол у рамену", рекао је Ђоковић.

Први рекет света је у Синсинатију заустављен после бриљантне серије од 57 победа у 2011. години.

"Познато је колико сам мечева одиграо ове сезоне. Много тога сам освојио, а собзиром на веома згуснут распоред нормално је очекивати да у једном тренутку будете исцрпљени. Међутим, уверен сам да могу да се опоравим и да будем спреман за учешће на Ју Ес Опену", нагласио је српски тенисер.

"Данас због болова нисам могао нормално да сервирам, ни да се служим форхендом. Играћемо Мареј и ја још мечева. Наравно да не тврдим да ћу наредни дуел да добијем , јер је Енди велики тенисер, али сигуран сам да ћемо имати бољи меч", закључио је Ђоковић.

Мареј је у Синсинатију нанео тек други пораз ове сезоне најбољем тенисеру данашњице, након што је то пошло за руком Швајцарцу Роџеру Федереру у полуфиналу Ролан Гароса.

"Нисам желео да победим Ђоковића на овакав начин. Трудио сам се да водим рачуна о својој игри, али када је он почео да успорава сервис још у првом сету било је јасно да има проблема. Задовољан сам освајањем турнира, али што се мене тиче најрадије бих да Ђоковића победим за три седмице у Њујорку", поручио је Мареј.

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи