Читај ми!

Новак граби ка циљу

Новак Ђоковић победио је у осмини финала Чеха Радека Штепанека и тако остварио 29. узастопни тријумф на мастерсима ове сезоне. Противник ће бити Француз Гаел Монфис који је победио Филипа Колшрејбера из Немачке са 6:2, 6:2.

Да је непобедив чак и онда када му се не игра, када је нервозан, декоцентрисан и када прави превелики број неизнуђених грешака, Новак је показао у мечу против Штепанека који је добио са 2:0, а прилично се намучио.

Меч ће остати упамћен по осам брејкова, од чега је пет направио Новак, а три Штепанек. У првом сету, први је сервис противнику одузео наш тенисер и повео је са 3:1. Међутим, Штепанек му се реванширао већ у наредном гему смањивши резултат на 3:2, али ту није био крај брејковима, јер је Новак на исти начин узвратио у шестом гему, чиме је повисио предност на 4:2. Тај тренутак био је одлучујући и Штепанек након тога није умео да искористи Новакову нервозу у своју корист, па је први сет припао првом тенисеру света резултатом 6:3.

Други сет био је скоро идентичан као и први. Новак је отворио брејком, Штепанек му је узвратио, па је Новак поново противнку одузео сервис и повео са 2:1, потом и са 3:1. Брејкови су обележили и наставак борбе у другом сету, али је Новак направио још два, а Штепанек само један, што је нашем тенисеру било довољно да и други сет освоји као и први, резултатом 6:3.

Резултати осмине финала:

(6) Гаел Монфис (Француска) - Филип Колшрејбер (Немачка) 6:2, 6:2
(3) Роџер Федерер (Швајцарска) - Џејмс Блејк (САД) 6:4, 6:1
(10) Жил Симон (Француска) - (5) Давид Ферер (Шпанија) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4
(1) Новак Ђоковић (Србија) - Радек Штепанек (Чешка) 6:3, 6:3
(7) Марди Фиш (САД) - (12) Ришар Гаске (Француска) 7:5, 7:5
(2) Рафаел Надал (Шпанија) - Фернандо Вердаско (Шпанија) 7:6 (9:7), 6:7 (4:7) 7:6 (11:9)
(8) Томаш Бердих (Чешка) - (9) Николас Алмагро (Шпанија) 6:2, 6:2
(4) Енди Мареј (Британија) - Алекс Богомолов (САД) 6:2, 7:5

Парови четвртфинала су:Ђоковић - Монфис, Федерер - Бердих, Надал - Фиш и Мареј - Симон.

АТП турнир у Синсинатију, који Новак није освајао, игра се за наградни фонд од 2.592.000 долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи