Читај ми!

Јанко у четвртфиналу

Јанко експрес до четвртфинала. Лакше него што се очекивало наш тенисер је стигао међу осам најбољих у Монтреалу. Савладан је хрватски тенисер Иван Додиг са 2:0 за само 70 минута. Противник у четвртфиналу је Томаш Бердих из Чешке.

Сјајна игра Јанка. Одлична кретња по терену, снажан и прецизан бекенд резултирали су експресним освајањем првог сета. Иста слика у другом сету и савладан је Додиг, који ће бити запамћен по томе што је из даљег такмичења избацио Рафаела Надала.

Типсаревић је одлично почео меч. Након почетног одмеравања снага, при вођству од 2:1 Јанко напада сервис Хрвата. Осваја три брејк лопте, користи другу и прави брејк. Наш тенисер потом материјализује брејк.

У наредном гему Типсаревић поново осваја две брејк шансе, Додиг се брани снажним сервисима. Након два изједначења, Јанко стиже до нове брејк лопте, ново изједначење. Четврта шанса за нашег тенисера, користи је и води са 5:1.

Типсаревић сервира за сет. После само 20 минута игре наш тенисер стиже до прве сет лопте, користи је за 6:1 у првом сету.

Наш тенисер наставља да ломи Додига. На старту другог сета поново напада противников сервис, стиже до 0:30. Противник успева прецизним сервисима да се одбрани и освоји гем. Јанко наставља са својом игром, опет је сигуран на свој сервис. На сервис противника стиже до две брејк шансе, користи прву и има брејк предности.

Српски тенисер потом материјализује брејк. Меч је ушао у миран ток, Јанко се концентрисао на освајање своојих сервиса и одржавање предности. Код резултата 4:2 за нашег тенисера, Јанко пропушта брејк шансу и противник успева да смањи заостатак. То није пореметило нашег тенисера, мирно осваја свој сервис, потом допушта противнику да лако освоји свој.

Та тактика му се исплатила максимално сконцентрисан је ушао у, испоставиће се, последњи гем. Осваја две меч лопте, користи прву за коначних 6:4 у другом сету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи