Читај ми!

Виктор победио себе

Трећи српски тенисер није успео да избори четвртфинале. Виктор Троицки је изгубио добијен меч од петог носиоца Француза Гаела Монфиса са 2:1. Противник Монфиса у четвртфиналу је наш Новак Ђоковић.

Након што су пласман међу осам најбољих изборили Новак и Јанко, да употпуни доминацију наших тенисера пропустио је Виктор Троицки. После велике борбе у три сета Виктор није стигао до циља. Француз је искористио брзоплетост нашег тенисера, спасао три меч лопте, а потом се извукао када је Виктор сервирао за меч и на крају славио освојивши оба сета у тај-брејку.

После почетних гемова, Виктор користи брејк шансу. Међутим, Француз узвраћа и стиже до изједначења. Наш тенисер наставља своју игру, поново напада сервис противника и осваја нови брејк. Овога пута успева да га материјализује и води са 4:2.

Монфис је све нервознији, везује грешке. При резултату 5:3, на сервис противника, Виктор осваја сет лопту и уз још један брејк осваја први сет са 6:3.

Велика борба водила се у другом сету. Оба тенисера успевају да задрже своје сервисе. Обојица не користе своје шансе да освоје сервис противника. Снажни сервиси на обе стране, прегршт дугих и неизвесних поена. Игра достојна завршници такмичења.

Виктор је први сервирао и обавезу да освоји сервис пребацивао на противника. Монфилс је успевао да се избори све до резултата 6:5, када Виктор успева да стигне до прве меч лопте на сервис противника. Грешка нашег тенисера и изједначење. Друга меч лопта одлази у неповрат, трећа такође, и Француз успева да се избори за тај брејк.

На старту тај-брејка Мондилс користи грешку нашег тенисера и има предност мини брејка, осваја своје сервисе и води са 3:0. Виктор је под утиском пропуштених меч лопти. Француз то користи, осваја редом поене и води са 5:0, потом стиже до шест сет лопти. Искористио је прву за 7:0 у тај-брејку.

Виктор креће у напад, притиска сервис Француза, осваја брејк шансу. Противник успева да се одбрани и освоји гем. Одличним сервисима Виктор лагано осваја гем. При резултату 2:2, Виктор опет пропушта шансу за брејк. Троицки, потом, осваја гем без изгубљеног поена.

Нови гем, нови напад нашег тенисера. Виктор стиже до нове две брејк шансе, али их пропушта. Осваја трећу, четврту, и конаћно брејк, 4:3. Троицки успева да материјализује брејк.

При резултату 5:4 наш тенисер је сервирао за меч, са две неизнуђене грешке и двоструком сервис грешком поклања Монфису прилику, коју овај користи да врати брејк. Француз осваја свој сервис и поново води 6:5. Троицки успева да се избори за тај-брејк.

Француз први успева да стигне до мини брејка, 2:0. При резултату 4:2, противник стиже до новог мини брејка, 5:2, а затим и до четири меч лопте. Један мини брејк Виктор успева да врати 6:3. Троицки спасава још две меч лопте, 6:5. Ипак, Монфилс користи четврту меч лопту за 7:5 у тај брејку.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи