Читај ми!

Новак, моћ "броја 1"

Наш тенисер стигао до 50. јубиларног тријумфа ове сезоне. Новак побеђује и кад не игра бриљантно. Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира Мастерс серије у Монтрелалу. Нова “жртва” нашег тенисера био је хрватски тенисер Марин Чилић, резултат 2:0. Наредни противник Ђоковића је победник меча између нашег Виктора Троицког и Француза Гаела Монфиса.

Новак наставља да ређа победе. Поново је играо са онолико снаге колико му је било потребно да савлада противника. Солидни Чилић успевао је да парира нашем тенисеру до последњег гема у првом сету. Тада, Новак коначно ломи противника, стиже до брејка и сета. Ђоковић у другом сету појачава, меље противника и брзо, уз два брејка, решава меч у своју корист.

Оба тенисера су од старта сигурна на свој сервис. Новак не успева да добрим ритернима стигне до прилике да угрози сервис противника. Изједначена борба водила се све до резултата 6:5 за нашег тенисера. Чилић је сервирао за останак у сету. Новак успева да направи притисак на сервис противника, стигне до брејка и освоји први сет са 7:5.

На старту другог сета оба тенисера покушавају да стигну до предности на сервис противника. Прво је Хрват пропустио две брејк шансе, а потом му се Новак реваншира на исти начин, тако да су оба тенисера успела задрже своје почетне сервисе у сету.

Новак појачава, лагано осваја свој сервис. Наставља са притиском на Чилићев сервис, опет има две брејк шансе, овог пута користи прву и прави брејк, 3:1. У наредном гему, Ђоковић без већих проблема успева да материјализује брејк и осигура предност.

Новак приводи меч крају, после освојеног сервиса, на сервис Хрвата осваја две меч лопте. Противник се брани. Наш тренисер има и трећу шансу, користи је за коначних 6:2 у другом сету.

Наредни противник Новака Ђоковића је победник меча у коме се састају наш Виктор Троицки и Француз Гаел Монфис.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи