Надал испао

Није само Новак Ђоковић ноћна мора за Рафаела Надала. Од синоћ то је и Хрват Иван Додиг који је у другом колу турнира у Монтреалу савладао другог тенисера света са 2:1 по сетовима 1:6, 7:6 (7/5), 7:6 (7/5). Хрватски тенисер ће се у наредном колу састати са Јанком Типсаревићем.

Као бомба одјекнула је вест да је Рафаел Надал елиминисан са турнира у Монтреалу. Њега је у другом колу савладао Хрват Иван Додиг са 2:1, по сетовима 1:6, 7:6 (7/5), 7:6 (7/5).

После пет узастопних пораза у финалима од Новака Ђоковића, елиминација у првом мечу после силаска са тениског трона нови је велики ударац за Шпанца.

У сјајном мечу Додиг се неколико пута налазио на ивици пораза, али је успео да се врати у и на крају тријумфује.

После првог сета, који је Надал без проблема решио у своју корист са 6:1, ништа није наговештавало да хрватски тенисер има снаге да направи преокрет.

И у другом сету Шпанац је имао вођство од 3:1, али Хрват се сјајним сервисима враћа у меч и сет одводи у тај брејк. И ту је Додиг показао челичне живце и решио сет у своју корист.

И у наредном делу игре Додиг је два пута био на ивици амбиса. Први пут се чинило да је Надал коначно преломио меч када је повео са 3:0, али хрватски тенисер је успео да врати брејк.

До нове предности Надал долази у финишу сета, али је сјајни Хрват поново успева да врати брејк и изједначава на 5:5. И овај сет је решен у тај брејку где је психички стабилнији Додиг успео да освоји и овај тај брејк и дође до највећег тријумфа у каријери.

Најјаче оружје Додига у овој величанственој победи био је сјајан сервис, којим је направио чак 19 асова.

Ова победа је ван сваке сумње највећа у Додиговој каријери, а о подвигу хрватског тенисера извештавају сви светски медији.

Ипак, резултатом може да буде задовољан и Јанко Типсаревић који је чекао противника овог дуела у наредном колу. Јасно је да су шансе за пласман у наредно коло српском тенисеру веће против Додига него против Надала.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи