Читај ми!

Кристални пехар Нолету

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу на турниру у Монтреалу уручен је кристални пехар, који додељује Удружење тениских професионалаца (АТП).

Ђоковић је постао тек 25. тенисер, који се пробио на прво место АТП листе. На челној позицији Новак је заменио Рафаела Надала. Кристални пехар уручио му је Адам Хелфант, председник АТП тура.

"Изузетна ми је част и задовољство да се нађем међу играчима који су освајали овај трофеј. Посебно ми је драго да се то десило баш у Монтреалу, где сам 2007. освојио турнир. На том турниру победио сам Ендија Родика, Рафаела Надала и Роџера Федерера, три најбоља тенисера на свету", истакао је Новак Ђоковић.

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић касно вечерас у Монтреалу против Руса Николаја Давиденка први пут излази на терен као "број 1" спреман да испише нову историју светског тениса.

Ђоковић има прилику да освајањем титуле постане први човек који је тријумфовао на пет Мастерса из серије 1.000 у једној сезони, и то на импресиван начин пошто је ове године био најбољи на сва претходна четири на којима је играо (због повреде је прескочио Монте Карло).

Шоу је почео у Индијан Велсу, наставио се у Мајамију, а после тога уследили су тријумфи у Мадриду и Риму. Сваки пут у финалу Ђоковић је побеђивао Рафаела Надала.

Пре и после тога Србин је у импресивној 2011. години освојио два грен слема (Мелбурн и Вимблдон) и по један турнир из серије 250 (Београд) и 500 (Дубаи).

"Мислим да могу још много тога да урадим, имам само 24 године, желим да наставим са победама и да освојим још грен слем титула", рекао је Ђоковић, приликом церемоније на којој је од Удружења тениских професионалаца (АТП) добио признање као 25. тениски краљ у историји.

Он је додао да је освајањем Вимблдона остварио своје дечачке снове.

"Невероватан осећај био је освојити Вимблдон, то је нешто о чему сам сањао целог живота, постао сам и први тенисер света, све то у три дана. После тога уследио је фантастичан дочек у Београду, са мојим најближим, са хиљадама људи са српским обележјима који су дошли да прославимо мој успех. Међутим, све то је сада иза мене и креће нови период доказивања".

Дуел против Давиденка требало би да почне око 1.30 у ноћи између уторка и среде, а Србин у међусобном скору води са 3:2. Последњи пут срели су се на завршном Мастерсу у Лондону 2009. године и Ђоковић је био бољи.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи