Читај ми!

Промовишем Србију

Моја земља је мала, није имала и још нема добар имиџ и ја се трудим да је промовишем на најбољи могући начин, изјавио је Новак Ђоковић на конференцији за медије пре почетка турнира у Монтреалу.

Тај турнир је први на коме Ђоковић игра као водећи на светској АТП листи, након што је на првом месту 4. јула сменио Рафаела Надала. Упитан о раду једне канадске уметнице српског порекла која је насликала његов портрет Ђоковић је рекао да то "сматра веома лепим гестом".

Уље на платну са Ђоковићевим ликом, академска сликарка Марина Гавански Зисис, уручиће му као лични поклон, али и симболичан израз добрих жеља припадника српске дијаспоре (не само) у Канади.

Тим поводом организатор турнира "Тенис Канада" приредиће свечаност у посебној сали за високе званице на турнирском стадиону.

Велика квебечка франкофона телевизијска мрежа ТВА објавила је репортажу из студија те уметнице у центру Монтреала у коме је слика представљена јавности.

"Новак Ђоковић је својим успесима, посвећеношћу и појавом прави амбасадор Србије. Он нас је својим позитивним ставом и тиме што своје успехе посвећује (и) својој земљи охрабрио и ослободио "страха" да понекад кажемо да смо Срби", изјавила је Марина Гавански.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи