Читај ми!

Србија против Белгије

Жреб баш није био наклоњен нашим најбољим тенисеркама. У првом колу Светске групе Фед купа фебруара 2012. године, играће против селекције Белгије и то у гостима.

Селектор репрезентације Србије Дејан Вранеш задовољан је жребом. 

"Боље је играти против Белгије, него против Русије која је била најтежа могућа опција, како због јачине тима, тако и због тога што би морали да гостујемо Рускињама, вероватно у Москви, где ће у фебруару бити минус 30 и то одмах после Отвореног првенства Аустралије које се игра по изузетно великим врућинама", рекао је Вранеш.

Он је истакао да ће "пуно тога зависити од тога ко ће наступити за репрезентацију Белгије", односно да ли ће у њиховом тиму бити Ким Клајстерс.

"Белгијанке свакако, нису лак противник, али нема лаких противника у Светској групи. Надам се да ће наше девојке бити здраве и у форми. Има још пуно времена до меча и рано је прогнозирати било шта. Увид у њихову форму имаћу током турнира у Аустралији. Ми ћемо, као и до сада, гледати да се што боље припремимо за меч како би дали све од себе за победу" рекао је селектор Вранеш.

Први рекет Србије, Јелена Јанковић такође је задовољна жребом.

"Сматрам да смо извукли добар жреб за прво коло Светске групе за 2012. годину, које је уједно четвртфинале овог такмичења. Имамо изузетно јак састав и мислим да смо једна од најбољих репрезентација у свету. Бићемо спремне и идемо ка остварењу нашег циља, а то је титула", рекла је Јанковић.

Клајстерс је у досадашњим сусретима са обе насе тенисерке била успешнија. У седам мечева са Јанковић, белгијска тенисерка је славила шест пута, док је из сва четири дуела са Ивановићевом излазила као победница.

Трећа тенисерка Србије Бојана Јовановски је истакла да је једина предност Белгије у чињеници да играју код куће.

"Било кога да смо извукли не би нам било лако. Најбитније је то што смо ми у пуном саставу и то ме чини јако срећном. Белгија свакако није лак противник. Једина њихова предност је можда то што се игра у Белгији. Видећемо шта ће бити, али ми смо спремни", рекла је Јовановски.

Александра Крунић је нагласила да наш тим "после дугог пута до Светске групе треба да искористи шансу".

"Белгија није најслабији тим који смо могли да извучемо, али у сваком случају, нема слабих тимова у Светској групи. Сви су јаки и сви су ту са истом жељом - да освоје титулу. То је и девиза нашег тима, наш циљ коме смо максимално посвећене", поручила је Крунић.

Она је напоменула да је "сада рано говорити и прогнозирати исход меча са Белгијанкама, јер се још не зна ко ће играти са њихове стране. Што се мене тиче, мислим да је најважније да ове године стекнем сигурност и што више искуства, поправим сингл ренкинг и уђем у тај меч са самопоуздањем и вером у себе", рекла је Александра Крунић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи