Читај ми!

Федерер велики и ван терена

Швајцарски тенисер Роџер Федерер, у оквиру своје хунанитарне фондације, покренуо је нови пројекат вредан 3,3 милиона долара, чији је циљ да, у наредних 10 година, ишколује 54.000 деце у Малавију.

Овај програм, у сарадњи са организацијом за развој "Акција за помоћ Малавију", обухватиће изградњу 80 дечијих центара у шест од укупно 28 малавијских покрајина, кроз које ће у наредних 10 година проћи више од 54.000 деце.

"Као отац две девојчице, свакодневно посматрам како деца брзо уче уколико их околина подстиче. За мене и моју фондацију велика је привилегија да помогнемо деци у Малавију, дајући им шансу да искажу свој потенцијал", изјавио је шеснаестроструки победник грен слем турнира.

Ови центри намењени деци од три до пет година имаће учионице опремљене одговарајућим наставним средствима и игралишта, а сваком детету биће обезбеђена храна током боравка у обданишту, рекла је директорка организације Марта Коње.

"У земљи у којој је готово половина деце испод пет година хронично неухрањена, а око три милиона испод осам година не похађа школу, ова иницијатива је била преко потребна", додала је она.

Ова организација, како тврди њена директора, свакодневно се суочава са погубним последицима изостанка деце из школе које се огледају у раној деликвенцији и прераној трудноћи.

Малави је најсиромашнија афричка земља, у којој се половина од 13 милиона становника налази на испод линије сиромаштва.

Фондација Роџер Федерер, основана 2003. године, подржава пројекте из области образовања и спорта којим је обухваћено око 20.000 деце из Етиопије, Малавија, Јужне Африке, Танзаније, Зимбабвеа и Швајцарске.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи