Читај ми!

Троицки за вођство Србије

Иако теже него што се очекивало, Виктор Троицки сасвим заслужено је донео први поен селекцији Србије. Након убедљива прва два сета српског тенисера, дошло је до пада у игри који је резултирао губитком трећег сета. Троицки је затим ипак смогао снаге да меч приведе крају, али треба истаћи сасвим солидно издање, на папиру аутсајдера, Михаела Ридерштеда. Коначан резултат, 3:1, по сетовима 6:3, 6:1, 6:7, 7:5.

Виктор Троицки је, теже него што је очекивано, стигао до победе против шведског тенисера. Нити једног тренутка се није постављало питање разлике у квалитету, али велика мотивисаност Ридерштеда, и на моменте слабија игра српског тенисера, учинили су овај меч неизвеснијим него што је ико могао да предвиди. Још једна потврда да реченица „нема слабих противника у Дејвис купу" није пука фраза.

Троицки је на почетку меча искористио смушеност противника, који је вероватно био и мало уплашен што игра против тако високо пласираног тенисера на АТП листи.

Српски тенисер је брзо направио два брејка и за кратко време дошао до предности од 4:0. Са друге стране Ридерштад је пуно грешио, правећи велики број преступа на свој сервис и олакшавајући посао Троицком.

Високо вођство изгледа да је мало опустило Виктора који допушта противнику да после првог освојеног гема направи и брејк, а затим да освоји још један гем на свој сервис и смањи резултат на 4:3. У тим тренуцима порасло је самопоуздање Швеђанину, који је почео све више да погађа.

Ипак, Виктор није пустио Ридерштаду да се скроз врати у меч и са новим брејком приводи први сет крају.

Шведски тенисер је нешто боље почео други сет, освојио је први гем на свој сервис, и ту је стао. Виктор је експресно преслишао Ридерштеда у наставку не допустивши противнику да освоји ни један гем до краја тог сета.

У трећем сету Ридерштад је пружио најозбиљнији отпор Троицком. Поново је српски тенисер кренуо добро, направио брејк и повео са 2:0, али допустио је противнику да се брејком врати у живот. После неколико минута игре на семафору је стајало 3:2 за Швеђанина.

Велику шансу српски тенисер је пропустио при резултату 5:5, када је имао три везане брејк лопте на сервис противника. Ипак шведски играч је успео да се извуче и освоји и тај гем који га је довео до вођства од 6:5.

Виктор је уз мање проблеме освојио свој шести гем у овом сету, тако да је победника одлучио тај брејк. Ту је Швеђанин био бољи, имао је и три везане сет лопте које је Троицки спасао, али наредну није могао. Ридерштад је добио тај брејк са 8:6 и смањио у сетовима на 2:1.

У тим тренуцима се чинило да је Троицки „од готовог направио вересију". Уместо да докрајчи Ридерштада у три сета, српски тенисер је морао да одигра још један.

Овај сет, на срећу испоставиће се ипак последњи на мечу, почео је јако тврдо. Оба тенисера су љубоморно чували свој сервис, тачније све до петог гема када Троицки губи гем на свој сервис. У том тренутку чинило се да Швеђанин има снаге да направи потпун преокрет. Међутим, Троицки враћа брејк, поравњава резултат на 5:5, и затим до краја узима два узастопна гема којма обезбеђује победу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи