Читај ми!

Нолетова новчаница

Тема Ноле не силази са стубаца иностране штампе. У жељи за ексклузивношћу, а користећи и комбинујући делове разноврсних информација, многи се упецају на обичне шале и произведу чувену “новинарску патку”. Енглески таблоид “Сан” објавио је ексклузивну вест да ће Ђоковићев лик бити на новој новчаници од 2.000 динара.

Пуштање у оптицај новчанице од 2.000 српских динара очекује се током ове године, а енглески таблоид је пласирао "поверљиву" информацију да ће на њој бити лик Новака Ђоковића. Ту "дојаву" је тиражни британски таблоид добио од једног твитераша.

Наиме, после пласмана Ђоковића у финале Вимблдона и освајања првог места на АТП листи, један српски твитераш је направио веома веродостојну фото-монтажу српског тенисера на новчаници од 2.000 динара и поставио је на глобалној мрежи.

То није остало незапажено код уредништва листа Сан, па су то објавили као вест уз пригодан текст у коме пише да ће "тениски херој у својој домовини Србији добити новчаницу" и да је она "већ дизајнирана са 24-годишњим асом и централним тереном Вимблдона у позадини".

Енглези разигравају машту и додају да зелена боја која је доминантна на новчаници симболизује Ђоковићево грицкање траве након што је тријумфовао на лондонском гренд слему.

"Гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић разматраће овај предлог током недеље", пише још у британском таблоиду.

Иначе, Завод за израду новчаница у Топчидеру заиста је, крајем прошле године, најавио да би током 2011. требало да буде пуштена у оптицај нова банкнота од 2.000 динара, али са ликом научника Милутина Миланковића.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи