Читај ми!

Поход кренуо из Будимпеште

Мађарски "Непсабадшаг" у опширном чланку указује да су победници Вимблдона Србин Новак Ђоковић и Чехиња Петра Квитова каријеру започели управо у Будимпешти, уз жаљење што тако нешто није успело ни једном домаћем представнику.

"Ђоковић је 2004, тада као 17.годишњак освојио турнир на Ромаи теренима у Пешти, с тим да је морао да крене од квалификација, а успут победио два мађарска Дејвис куп репрезентативца - Шебеа Киша са 7:6 и 6:4, а Корнела Бардоцкија чак са 6:4 и 6:2", подсетио је аутор Шандор Арваи.

Према његовим речима, чешко-словачки тенис је увек био изнад мађарског, имао је бољу инфраструктуру и више терена, изнедрио је једног Ивана Лендла и Мартину Навратилову, али је "зачуђујуће и за дивљење како је Србија, која ни по чему није изнад Мађарске, могла да створи таквог шампиона какав је Ђоковић".

"Међу многобројним играчима сличног тениског знања, увек се на врх пробија онај ко ије ментално најјачи, Неспорно је да је Ђоковићева игра у последњих годину дана силно напредовала, сервиси су му оштрији, ојачао је, а рад ногу му је изванредан, чак и на трави, храни се на савремени начин", наводи се даље у тексту.

Према оцени аутора, међутим, највећа промена код Ђоковића може да се уочи у његовом начину размишљања.

"Из обичног, лаичког угла гледано, могло би се рећи да је популарни Ноле сазрео, али стручно посматрано, морамо констатовати да он живи и тренира на професионални начин, увек зна где, када и шта треба да каже, а на терену се савршено концентрише", закључио је Арваи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи