Би-Би-Си: Извините због смарања

Британци који су Вимблдон пратили путем малих екрана жестоко су изиритирани начином на који су комнтатори Би-Би-Сија преносили мечеве тог турнира. Због великог броја замерки које су се односиле пре свега на брбљивост коментатора ова медијска кућа се извинила гледаоцима.

Вимблдон је можда савршено организован турнир, али преноси мечева изгледа да су превише иритирали гледаоце који су спектакл пратили преко малих екрана.

Би-Би-Си, који је преносио недавно завршени гренд слем, морао је да се извини гледаоцима због својих коментатора који су, начином на који су преносили мечеве, нервирали Британце који су преносе гледали на ТВ-у.

На удару критике нашли су се сви коментатори Вимблдона укључујући и стручне консултанте Тима Хенмана, Џона Мекинроа, Пата Кеша и Грега Русецког.

Гледаоцима је посебно сметало што су коментатори били превише брбљиви за време мечева.

"Оцењивање наших коментатора је субјективно, али свесни смо да превише приче у току преноса може да иритира гледаоце. Надамо се да смо током преноса направили прави баланс и тачно описали догађаје на турниру, али наравно да нам је жао уколико у неким приликама гледаоци нису били задовољни", наводи се у саопштењу Би-Би-Сија.

Ова медијска кућа примила је више од 100 разлчитих замерки на начин извештавања њихових новинара са турнира. Они који су Вимблдон пратили путем малих екрана посебно су незадовољни начином на који је бивши тенисер, садашњи новинар Би-Би-Сија, Ендру Касл коментарисао мечеве.

Како су рекли незадовољни гледаоци, Касл је превише пажње обраћао јавним личностима које су присуствовале мечевима, пре свега, незаобилазној, Пипи Мидлтон.

Такође су му замерени негативни коментари који су се односили на Ендија Марија, али то је трајало само док шкотски тенисер није изгубио од Рафаела Надала у полуфиналу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи