Федерер прејак за Јанка

Јанко нервозно ушао у меч и направио неколико грешака, које су Фередеру омогућиле да лако успостави контролу. Српски тенисер у другом сету приказао нешто бољу игру, у односу на први, али и даље недовољно добро да угрози Федерера. До краја меча Швајцарац на таласу добре игре завршио посао. Типсаревић - Федерер 0:3.

Ништа ново у дуелу Типсаревића и Федерера. Јанко није успео да савлада Федекса ни у четвртом сусрету. Иако смо очекивали неизвестан и дуг меч, бивши број један је све завршио за само 90 минута, дозволивши Типсаревићу да освоји осам гемова.

Јанко је у први сет ушао потпуно деконцентрисан, што је његов противник и те како знао да искористи. Федереру је било потребно само 19 минута да дође до предности од 1:0.

"Много сам више очекивао од себе у данашњем мечу..Федерер је био превише добар. Моја највећа грешка био је први брејк који сам му буквално поклонио", рекао је Типсаревић.

Трећи тенисер Србије је напоменуо да је сервис Федерерово највеће оружје.

"Када Федерер поведе на свој сервис и притом стекне самопоуздање, постаје изузетно тешко супротставити му се, јер никада не знате шта је његов следећи потез", рекао је Типсаревић.

Федерер је оценио да је против Типсаревића очекивао много тежи меч.

"Мислио сам да ће Типсаревић бити много тежи противник. Кључ победе био је први сет, који ми је улио самопоуздање, а Типсаревићу пореметио план игре", рекао је Федерер.

Трећи носилац је био доминантан у свим сегментима игре. Имао је бољи проценат сервиса, 21 винер више и укупно је освојио 28 поена више од српског тенисера.

Типсаревић је у другом и трећем сету деловао нешто боље, али Федекс није дозволио никакво изненађење, тако да Србија остаје без још једног представника на Отвореном првенству Француске.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи