Читај ми!

Виктор торпедовао Немца

Троицки наставља да меље противнике. У другом колу Ролан Гароса савладан је Немац Тобиас Камке са 3:0. Сервис одлучио победника, однос у асовима говори све - 12:1 у Викторову корист. Противник у шеснаестини финала је Украјинац Александр Долгополов.

Одличном игром Виктор је успео да сломи отпор противника. Прва два сета Немац није имао решења за игру нашег тенисера. У трећем сету противник користи опуштање у игри нашег тенисера. Ипак, Виктор се на време враћа у сет, стиже предност противника и решава сет у тај-брејку. Виктору било потребно 2 сата и 10 минута да савлада солидног Камкеа.

Троицки је одлично почео меч. На самом старту прави брејк. Међутим, противник одмах враћа брејк. У наредном гему Виктор поново ствара брејк шансу, изједначење. Виктор користи другу брејк лопту и поново има брејк предности. Наш тенисер не дозвољава ново изненађење, без изгубљеног поена материјализује брејк.

Виктор поново напада сервис противника, користи трећу брејк шансу и води са 4:1. Наш тенисер лагано приводи сет крају и осваја га са 6:2.

Сценарио првог сета се понавља. Виктор прави два брејка, а противник један на старту другог сета. Троицки успева да материјализује брејк и води са 3:1. Наш тенисер наставља са одличном игром и уз још један брејк приводи сет крају. Резултат идентичан као у првом 6:2.

У трећем сету дошло је до опуштања код нашег тенисера. Камке то користи и први стиже до брејка предности и вођства од 3:1. Виктор се буди. Напада сервис противника. Међутим не користи шест брејк лопти и дозвољава противнику да материјализује брејк.

Играло се гем за гем сво до резултата 5:3 за Камкеа, који је сервирао за сет. Виктор напада и осваја три везане брејк шансе, користи прву и враћа брејк. Наш тенисер потом осваја свој сервис за 5:5. Сет је ушао у тај-брејк.

Камке је боље почео тај-брејк, први је направио мини брејк. То је било све што је урадио. Виктор преузима контролу, одличним сервисима добија додатну сигурност. Брзо долази до две меч лопте, користи прву за 7:4 у тај-брејку и коначних 3:0 у мечу. 

Српски тенисер Виктор Троицки играће у шеснаестини финала грен-слем турнира у Ролан Гаросу против Украјинца Александра Долгополова, који је савладао Аустријанца Андреаса Хајдера Маурера са 3:0 у сетовима - 6:2, 6:4, 6:2.

Други рекет Србије, тренутно 15. тенисер света, до сада је одиграо само један меч против Долгополова, који заузима 22. место на АТП листи. Прошле године на турниру у Њу Хејвну (САД, тврда подлога) Троицки је победио са 2:1 у сетовима - 6:7 (4:7), 7:6 (7:1), 6:2.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи