Читај ми!

Непобедиви амбасадор Ђоковић

У Србији са нестрпљењем чекају на почетак тениског турнира Френч опен, јер у Паризу, где у недељу слави свој 24. рођендан, национални херој Новак Ђоковић треба да преузме престо тениског света, оцењује бечки дневник "Стандард".

Лист указује да је само улазак у финале довољан Ђоковићу да освоји 405 поена, којим би претекао Шпанца Рафаела Надала на ранг-листи.

Међутим, Срби желе још више, хоће све од Ђоковића. Не ради се више само о победама на турнирима, већ и о рекордима, историји тениса. Да ли Ђоковић може да надмаши Гиљерма Виљаса, Аргентинца, који од 1977. године држи рекорд са 46 победа заредом.

Може ли Ноле чак и освојити четири гренд слем турнира у овој сезони. Аустралијан опен већ има, константује дневник. Стандард наглашава да је Ђоковић фаворит у Паризу, на турниру где је, прошле године у четвртфиналу, претрпео свој последњи пораз, против Аустријанца Јиргена Мелцера.

Ђоковић треба да напада, а не да се брани. Толико заљубљена у тенис као сада Србија није била ни када је Ана Ивановић 2008. освојила Френч опен, и накратко преузела престо код жена. Када Ђоковић игра ове године, у Србији све стоји. На улицама нема готово саобраћаја, одлажу се пословни састанци. Сви седе испред телевизора и прате сваки Нолетов ударац, чак и они који се до сада нису интересовали за спорт, додаје лист.

Када супермен, непобедиви, Император Рима улази на терен заборавља се на лоше социјално стање у земљи и нестабилну политичку ситуацију. Становништво се идентификује са Новаком Страшним. Овај херој је постао национални феномен, оцењује дневник.

Нација се поноси Ђоковићем. Код куће Ђоковић важи као велики патриота, који са собом има увек српску заставу, и никоме не смета што он свој порез плаћа у Монте Карлу, истиче Стандард, додајући да је за домаће медије Ђоковић најбољи амбасадор, који је Србија икада имала.

И Француски тенисер Жо Вилфред Цонга изјавио је да је, према његовом мишљењу, први рекет Србије Новак Ђоковић бољи играч од Шпанца Рафаела Надала.

"Новак дефинитивно игра боље од Рафе, који је до сада доминирао физичком снагом и издржљивошћу. Сада се Новак са њим изједначио у том елементу игре, али је у предности, јер поседује веће тениско знање", оценио је Цонга.

Он је напоменуо да Ђоковић доминира над осталим тенисерима од почетка године, захваљујући одличном кретању и планској игри.

"Новакова доминација просто импресионира. Од почетка године, изгубио је свега неколико сетова. Ђоковић је све време потпуно фокусиран на игру, проницљиво користи скраћене лопте и никада ниједну лопту није одиграо на срећу", рекао је Цонга.

Француски тенисер је убеђен да Ђоковић може да освоји Ролан Гарос.

"Кад је могао да победи Рафу два пута узастопно на шљаци, онда Новак може све. Сматрам да је одлично за тенис што се појавио још један играч, поред Надала и Федерера, који је способан да осваја гренд слем турнире", рекао је Цонга.

Он је додао да је једна од најважнијих одлика Ђоковића чињеница да је он сада "као риба у води" и у мечевима који су дуги и исцрпљујући.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи