Читај ми!

Неумољиви Новак

Ђоковић забележио и 30. везану победу, престигао легендарног Ивана Лендла и пласирао се у полуфинале Мадрида. Жртва је био одлични шпанац Давид Ферер, шести играч света, резултат 2:1. Шпанац је имао огромну подршку публике. Новак најачи када је било најтеже и показао да игра најбољи тенис. У полуфиналу на Бразилца Томаза Белучија.

Ђоковић је поново демонстрирао фантастичан тенис. Противник је успевао да му парира, ипак, наш тенисер је био за неколико нијанси бољи у тренутцима када се ломио меч. Успео је да се врати после 2:0 за Шпанца. У другом сету Ферер успева да преокрене резултат и добије сет. Ђоковић у трећем сету одличном игром стиже до 30. везане победе у сезони.

 

Оба тенисера ушла су у меч нервозно. Новак није успе да искористи брејк шансу, Ферер се боље сналази и стиже до предности од 2:0. Ђоковић појачава и недозвољава противнику да се материјализује брејк, изједначење 2:2. При резултату 4:4 наш тенисер напада сервис противника и има брејк предности. У наредном гему Новак осваја свој сервис, 6:4 у првом сету.

Новак наставља са одличном игром прави брејк на старту другог сета и има предност од 2:0. Долази до пада у игри Ђоковића, што Ферер користи и стиже до изједначења. Противник наставља да притиска сервис нашег тенисера. Одлична игра на обе стране. Честа промена ритма која ломи противника. При резултату 4:3, Шпанац осваја брејк лопту, Новак успева да се одбрани. Нова брејк шанса, ас сервис Новака за изједначење. Наш тенисер успева да освоји свој сервис и изједначи.

После освојегог гема на свој сервис, Ферер осваја сет лопту на сервис Новака, изједначење. Шпанац осваја и другу сет лопту, користи је, 4:6 у другом сету, 1:1.

Оба тенисера су сигурна на старту трећег сета. При резултату 2:2 Новак осваја две везане брејк лопте, Ферер се брани, изједначење. Новак користи трећу брејк лопту, а потом и материјализује брејк за 4:2.

Про резултату 5:3 на сервис противника Ђоковић користи прву од три везане меч лопте за коначних 6:3 у трећем сету.

Новак ће у полуфиналу играти против Бразилца Томаза Белучија, меч почиње око 19.00 часова. У другом полуфиналу састају се Шпанац Рафаел Надал и Швајцарац Роџер Федерер, овај меч игра се од 1600 часова.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи