Читај ми!

Јанко лако до четвртфинала

Лакше него што се очекивало Јанко савладао Зверева. Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале АТП турнира "Србија oпен" у Београду пошто је у осмини финала савладао Немца Мишу Зверева са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:0. Меч трајао 54 минуте.

Наредни Типсаревићев противник  је Индијац Сомдев Деварман, који је раније данас победио Шпанца Гиљерма Гарсију Лопеса са 7:6 (8:6), 2:6, 7:6 (10:8).

Типсаревић је оправдао улогу фаворита, као седми носилац на турниру у Београду, и победио 105. играча на АТП листи. Тенисер Србије ниједног тренутка није дозволио неизвесност. Први сет завршио је за 29 минута, а меч за 54 минута.

Зверев није имао шансе против изузетно расположеног Типсаревића, коме је од почетка до краја меча све полазило за руком - од сервиса, преко ритерна, до игре у пољу.

Српски тенисер је већ на старту дуела ушао у високи ритам којим је до краја просто "самлео" Немца, 99. играча са светске ранг-листе.

Типсаревић је већ у првом гему направио брејк, а потом је и у петом одузео сервис противнику (4:1), што је било довољно да му уздрма самопоуздање и практично стекне огромну психолошку прендост.

Наш тенисер је и у наставку меча комбинацијом дубоких форхенд и бекхенд удараца просто решетао поље Зверева, који је очигледно већ био у "нокдауну". Међутим, Типсаревић ни тада није имао намеру да заустави серију ефектних удараца, стално им појачавајући снагу и брзину, дошаваши на крају до једне од најубедљивијих победа у каријери.

До краја турнира као против Зверева

"Боље сам се снашао. Није било кише. После прошлог меча са Јапанцем Кеијем Нишикоријем обећао сам да ћу играти боље и драго ми је да сам то испунио. Надам се да ћу овако играти до краја турнира", рекао је Типсаревић.

Он је захвалио директору турнира Срђану Ђоковићу што му је изашао у сусрет и што је између првог и другог кола имао паузу од два и по дана.

"Имао сам времена да санирам повреду. Није то била нека озбиљна повреда, али ми је сметала када играм", рекао је Типсаревић.

Тенисер Србије наредни меч играће са Индијцем Сомдевом Деверманом, од кога је изгубио у мечу Дејвис купа у Новом Саду.

"Сомдев је много напредовао ове сезоне. Мислим да мени више одговара ова подлога и играм пред домаћом публиком. Желим да му се реванширам", рекао је Типсаревић.

Касније вечерас Виктор Троицки се у осмини финала састаје са Шпанцем Марселом Гранољерсом.

Турнир у Београду игра се за укупан наградни фонд од 417.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи