Читај ми!

"Србија опен"

Лајовић поражен на старту

Млади српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у друго коло АТП турнира "Србија Опен" у Београду пошто је изгубио од Италијана Филипа Воландрија са 2:0 у сетовима - 6:1, 6:4.

Иако је поражен релативно лако, Лајовић је часно завршио такмичење на турнуру после једног сата и 23 минута игре.

Италијански тенисер је од старта наметнуо јак темпо, форсирајући игру са основне линије коју је Лајовић прихватио, па га је дефанзивна игра на крају и коштала изгубљеног меча.

Први сет је Воландри добио лако, дошавши до првог брејка у трећем гему (2:1), на шта је Лајовић узвратио жестоким отпором, уз две пропуштене брејк шансе. Наш тенисер је после тих прилика препустио Воландрију иницијативу, што је Италијан искористио и брзо дошао до ођства од 1:0 у сетовима.

У другом делу игре Лајовић је у жељи да скупо прода кожу жестоко напао сервис Воландрија и дошао до вођства од 1:0. Међутим, Италијан је брзо сасекао тај покушај "лета" насег тенисера и одмах узвратио брејком (1:1), а затим дошао до вођства на свој сервис.

Лајовић је у настваку игре мало побољшао сервис и освојио наредни гем (2:2), а онда је у петом гему после скоро 15 минута игре искористио шесту брејк шансу (3:2). По већ виђеном сценарију, Воландри је поново изједначио (3:3), а онда и у осмом гему дошао до брејка (5:3). Српски тенисер је тада на свој сервис спасио меч лопту, али је потом у десетом гему поново својим лошим сервисом допустио Италијану да искористи другу меч лопту.

Пети и шести носиоци тениског турнира Србија опен, Џон Изнер и Ернест Гулбис, елиминисани су данас већ у првом колу од Рикарда Мела, односно Иље Марченка.

Изнер је од Мела поражен са 2:0 (6:4, 7:6), док је Гулбис изгубио од Марченка такође са 2:0 (6:2, 6:4). У дербију првог кола Фелисијано Лопес победио је Хуана Монака са 6:4, 7:5.

Остали данашњи резултати првог кола:

Иља Марченко (Украјина) - (6) Ернестс Гулбис (Летонија) 6:2, 6:4.
Сомдев Деварман (Индија) - Михаил Кукушкин (Казахстан) 1:6, 6:4, 6:2.
Адријан Унгур (Румунија) - Рубен Рамирес Идалго (Шпанија) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.
Фелисијано Лопес (Шпанија) - (8) Хуан Монако (Аргентина) 6:4, 7:5.
Михаел Берер (Немачка) - Александер Пеја (Аустрија) 4:6, 6:3, 6:4.
Фернандо Гонсалес (Чиле) - Мартин Клизан (Словачка) 6:2, 6:4.
Рикардо Мело (Бразил) - (5) Џон Изнер (САД) 6:4, 7:6 (7:4).
Марсел Гранољерс (Шпанија) - Франко Шкугор (Хрватска) 7:5, 6:1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи