Кључ успеха, промена исхране

Новак Ђоковић потпуно је обележио почетак тениске сезоне. Српски тенисер открио је да је другачији режим исхране много допринео успесима о којима прича цео тениски свет.

Промена у исхрани игра једну од кључних улога у сјајном низу Новака Ђоковића ове сезоне, барем тако тврди тренутно најбољи играч света.

Ђоковић, који је непоражен на 24 узастопна меча ове године што му је донело четири титуле, изјавио је да је доктор који се прикључио његовом тиму пре осам месеци знатно допринео побољшању у физичкој припремљености.

"Његово име је Игор Четојевић, он је нутрициониста и заиста је учинио велики посао када је драстично променио моју исхрану након што смо установили да сам алергичан на одређене састојке у храну, мешу којима је и глутен", рекао је српски тенисер.

Новак је објаснио да сада не сме да једе ствари као што су пица, пасте или хлеб и да је због новог режима исхране мало и ослабио али то за последицу има већу агилност на терену.

"Многи људи се баве спекулацијама и нагађањима о тајној формули мог успеха али тајне нема, једноставно су се многе ствари поклопиле након много година напорног рада", додао је Ђоковић.

Ђоковић није пропустио да се захвали људима из свог окружења наводећи да је управо њихов рад заслужан за то што је израстао у играча какав јесте.

"Сазрео сам као играч и као особа. Имам више самопоуздања играм са мање осцилација него икада јер сам способан да форсирам своју игру против најбиљих тенисера света", изјавио је Ђоковић.

Ђоковић је најавио наставак серије успеха у наставку сезоне, са почетком наравно на турниру у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи