Читај ми!

Могу да победим и на шљаци

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је на конференцији за медије да је спреман да победи било ког тенисера, на било којој подлози, па самим тим и Рафаела Надала на шљаци, под условом да он игра најбоље што може.

"Надал је најбољи на свету, доминантан је на шљаци, али ја ове године против њега играм са много више самопоуздања", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да Надал "ради немогуће ствари јер сваке године побољшава своју игру на шљаци, иако многи мисле да је то немогуће".

"Он таквим приступом тера све друге тенисере да се додатно усавршавају. И мене и Федерера и све остала мотивише да будемо још бољи", реако је српски ас.

Ђоковић тврди да се не оптерећује рекордима, али не крије своје циљеве у наставку сезоне.

"Сигурно да је лепо кад имаш серију од 20 и више мечева без пораза, али рекорд ми није приоротет. Желим да ове године освојим бар још један гренд слем трофеј и да се умешам у борбу за прво место. Међутим, то неће бити нимало лако, Надал и Федерер ће сигурно играти у полуфиналима гренд слемова, то раде последњих пет година, а не бисмо смели да заборавимо ни Мареја, Ферера, Седерлинга", рекао је Ђоковић.

Новак је изразио велику захвалност свом стручном штабу, а посебно доктору Четојевићу. "Нема никакве тајне, само сам променио начин исхране, смршао сам, али се брже крећем по терену, боље се осећам. Осим тога неке ствари су се поклопиле, сазрео сам и као играч и као особа", објаснио је Ђоковић због чега ове године доминира на теренима широм света.

Новак је истакао да захваљујући исхрани више нема проблема са алергијама.

"Мислио сам да треба да пијем неке лекове, а у ствари је све у исхрани. Имао сам проблема са глутеном, не смем да једем хлеб, пасте, пицу. Али, сада је све у реду", открио је Ђоковић.

Као велики звездаш Новак је признао да је тешка срца Виктору Троицком честитао победу Партизана у дербију, али је додао да ће и он као навијач Милана славити фудбалску титулу ове сезоне.

"Веома радо ћу да примам честитке кад Милан постане шампион Италије", закључио је Новак и позвао навијаче да у што већем броју посете "Србија опен" и навијају за све српске тенисере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи