Турнир у Кини ми је један од најомиљенијих

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је после победе у финалу Отвореног првенства Кине против Шпанце Давида Ферера да му је турнир у Пекингу један од најомиљенијих.

"Кина ми дефинитивно доноси срећу", рекао је Ђоковић који је Ферера савладао у наставку меча прекинутог јуче због кише при вођству српског играча од 3:1.

"Игра коју сам приказао у Пекингу још више ми је ојачала самопоуздање и дала додатну енергију, због које се осећам као нов и спреман за наредне изазове", рекао је други тенисер света који у среду игра први меч на турниру у Шангају.

Победа над Ферером ниједног тренутка није доведена у питање, а његова надмоћ на терену била је видљива и онда када је Шпанац у другом сету повео са 4:2.

Ђоковић је тада нагло подигао ниво игре, преузео контролу у мечу и савладао противника јаким и прецизним сервисима и неодбрањивим ритернима, што му је донело 18. титулу у каријери.

Ферер је за пораз окривио губитак концентрације у другом сету.

"Имао сам шансу код вођства од 4:3, али сам због једне дупле грешке потпуно изгубио концентрацију, тако да више није било повратка у меч", рекао је шпански тенисер.

Ђоковић после овог меча води против Ферера са 5:4.

Пласманом у финале турнира у Пекингу, вредног 2,1 милион долара, Ђоковић је обезбедио учешће и на завршном турниру сезоне који се игра од 21. до 28. новембра у Лондону.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи