Бојана победила Јелену

Бојана Јовановски после велике борбе и преокрета у Пекингу успела да победи Јелену Јанковић 2:1. по сетовима 4:6, 6:2, 6:2.

После два сата игре, најбоља српска тенисерка изгубила је од највеће наде тениса у Србији у сјајном мечу у којем је забележено чак 12 брејкова.

Јелена Јанковић је прилично глатко добила први сет, мада је Јовановски, која је рангирана као 93. тенисерка света, стизала предност славније земљакиње од 2:0 и 4:2, али је на крају поклекла и тај период игре изгубила резултатом 6:4.

Бојана Јовановски је, потом, без великих проблема добила други и трећи сет.

У трећем колу Јовановски ће играти против боље из меча у коме ће се сутра састати Пати Шнидер из Швајцарске и Израелка Шахар Пер.

Први пут у каријери Јовановски је успела да стигне до трећег кола једног WТА турнира након што је први пут савладала неку тенисерку из првих десет на светској ранг листи.

Да у првом сету није била исувише импресионирана чињеницом да игра против једне од најбољих на свету, Бојана је могла меч да добије и у два сета, јер је према приказаној игри то заслужила.

Од почетка меча видело се да ће Јанковић имати великих проблема да укроти снажне ударце младе противнице. Јовановски је имала потпуну контролу и практично сви поени су зависили од ње, али је превише журила и омогућавала Јелени да се извлачи из тешких ситуација.

Након чак седам брејкова, Јанковић је успела да добије први сет, али то ни најмање није поколебало Јовановски, која је додатно појачала темпо и у наредна два сета снажним форхендима и прецизним бекхендима терала је Јелену да трчи с краја на крај терена.

У другом и трећем сету видјена је "игра на један гол". Јовановски се потпуно ослободила притиска и низала прелепе поене, а Јанковић је само немоћно могла погледом да прати лоптице које су пролазиле поред ње.

Тако је Јовановски стигла до највеће победе у каријери и уколико се сада ослободила психолошког притиска, на турниру у Пекингу могла би да оствари изузетан резултат.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи