Поход на Вимблдон

Почиње Вимблдон. Србија има чак седам представника у синглу, а њих шест излазе на терен првог дана такмичења на трећем гренд слем турниру у сезони. На терен ће Јелена, Ана, Новак, Виктор, Јанко и Илија. Једино Бојана Јовановски стартује у уторак. Кретање резултата можете пратити на нашој страници live score.

Први ће на терен Илија Бозољац, који ће од 13 сати на терену број шест играти против Чилеанца Николаса Масуа. То ће бити њихов први сусрет. Илија је остварио велики успех пласманом на Вимблдон.

Бозољац је прошао кроз три круга квалификација и успео да се пласира у главни жреб такмичења.

Други меч на терену број седам играће Виктор Троицки и Игор Куницин из Русије. Они су до сада играли два пута и оба пута тријумфовао је српски тенисер. Сусрет почиње око 15.00 часова.

Четврти носилац Јелена Јанковић ће први пут играти против 16-годишње Британке Лауре Робсон. Дуел две тенисерке игра се на централом терену, после меча Швајцарца Роџера Федерера и Алехандра Фаље из Колумбије који почиње у 14 сати. Меч почиње око 16.00 часова. 

После Јанковићеве, на Централни терен излазе трећи носилац Новак Ђоковић и Белгијанац Оливије Рохус. Ђоковић и Рохус су до сада одиграли четири меча, а Белгијанац је остварио три победе. Последњи пут играли су на Мастерсу у Мајамију и победио је Рохус са 6:2, 6:7 и 6:4. Сусрет почиње око 18.00 часова.

Дуел између Ане Ивановић и 13. носиоца Израелке Шахар Пер неће почети пре 17 сати. До сада су играле само једном, 2007. године на турниру Голд коуст, када је Шахар Пер победила са 5:7, 6:4 и 6:4.

Последњи меч на терену број 16 одиграће Јанко Типсаревић и Француз Арно Клемон. То ће бити њихов други дуел, а први је добио српски тенисер, прошле године на турниру у Мецу са 6:4 и 6:4. Меч почиње око 19.00 часова

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи