Новак против Рохуса

Тенисер Србије Новак Ђоковић почеће такмичење на Вимблдону, где је постављен за трећег носиоца, са Белгијанцем Оливјеом Рохусом, одлучено је жребом у Лондону.

Јанко Типсаревић играће у првом колу са Французом Арноом Клемоном, Виктор Троицки са Русом Игором Коњуцином, а Илија Бозољац са Николасом Масуом из Колумбије.

Први носилац на турниру, Швајцарац Роџер Федерер, почеће такмичење са Алехандром Фаљом из Колумбије. Други носилац Шпанац Рафаел Надал у првом колу играће са Кеи Нишикоријем из Јапана. 

Tитулу на трећем гренд слем турниру у години бране Швајцарац Роџер Федерер и Американка Серена Вилијемс.  Финале у женској конкуренцији предвиђено је за 3. јул, а финале у мушкој конкуренцији за 4. јул.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић на старту такмичења игра се Британком Лауром Робсон, а у другом колу са победницом меча Елени Данилиду (Грчка) - Александра Вознијак (Канада).

Уколико се пласира у трећу рунду, противница ће јој вероватно бити Украјинка Аљона Бондаренко, док јој је једна од потенцијалних ривалки у осмини финала Белгијанка Јанина Викмајер.

Ана Ивановић ће у првом колу играти са Шахар Пер из Израела, а уколико добије дуел са неугодном противницом у другом колу чека је победница меча између Индијке Саније Мирзе и Немице Ангелике Кербер.

Дебитанткиња на турниру у Вимблдону Бојана Јовановска у првом колу састаје се са Аустралијанком Кејси Делаква, а у другом колу је чека највероватније Белорускиња Викторија Азаренка.

Ове године краљица Елизабета 2. планира да гледа мечеве на Вимблдону 24. јуна и то ће бити њена прва посета овом турниру од 1977. године.

Као и прошле године, изнад централног терена је постављен покретан кров, како би мечеви могли да се играју и када пада киша.

Укупан наградни фонд турнира који ће се играти на трави износи 20.300.000 долара, а победницима у појединачној конкуренцији припашће 1.480.000 долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи