Новак поражен

Новак Ђоковић није успе да се пласира у наредну рунду турнира Квинс који се игра у Лондону. Њега је у терећем колу савладао Белгијанац Ксавијер Малисе са 2:1, по сетовима 6:3, 4:6, 6:2.

Новак, који је био други носилац, играо је против 74. играча на АТП листи Ксавијера Малисе, међутим, Белгијанац је био непремостива препрека за нашег тенисера.

Новак није успео да се прилагоди на травнату подлогу након серије турнира на шљаци, тако да му је турнир у Квиснсу само припрема пред Вимблдон, који почиње 21. јуна. Трећи тенисер света потпуно заслужено је елиминисан у дуелу против 29. годишњег белгијског ветерана. Највећим делом сусрета готово ништа му није полазило за руком, а посебно је заказао у трећем одлучујућем сету.

После олако изгубљеног првог сета, Ђоковић се тргао у наставку и све до деветог гема вођена је равноправна борба. Тада је Србин ефектним брејком стекао предност од 5:4 и лако окончао сет, да би потом мотивисани и самоуверени Малис сасвим успоставио контролу ситуације на терену.

Белгијанац је, за разлику од Ђоковића, био сигуран приликом сервиса, а разноврсним и прецизним ударцима освајао поене и диктирао одговарајући темпо. Да ће српском тенисеру кола кренути низбрдо било је јасно у осмом гему, када је Малис брејком повео са 4:2.

Свим силама је Ђоковић настојао да узврати на сервис противника, али га вечерас рекет једноставно није "слушао". Низао је грешку за грешком, па је изузетно расположени Малис чврсто уграбио указану прилику против фаворизованог ривала.

Белгијанац је на свој сервис повео са 5:2 чиме је све било решено, јер је у тим тренуцима Ђоковић играо деморалисано и готово је дигао руке од даљег отпора. Малис је на ефектан начин окончао њихов први међусобни сусрет, искористивши другу меч лопту на Ђоковићев сервис након једног часа и 41 минута борбе.

Малисе ће се у наредном мечу састати са 23. на АТП листи Американцем Семом Кверијем, који је у 3. колу савладао Шпанца Гранољерса са 2:0 (6:4, 7:6).

Ђоковићу преостаје да се на Квинсу бори за титулу у конкуренцији дублова, где су се он и Израелац Џонатан Ерлих пласирали у четвртфинале.

Ђоковић и Ерлих чекају бољег уз сусрета у којем играју Јужноафриканац Весли Муди и Белгијанац Дик Норман против француског пара Арно Клеман/Никола Мау.

Турнир се игра за укупан наградни фонд од 713.000 евра.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи