Федереру измакао рекорд за седам дана

После неспеха на Отвореном првенству Француске швајцарски тенисер Роџер Федерер изгубио је прво место на АТП листи само седам дана пре постављања још једног рекорда.

Федерер је, наиме, први рекет света званично био укупно 285 седмица, а рекордер је легендарни Американац Пит Сампрас, који је на водећој позицији АТП листе провео седмицу дана дуже.

Надал ове године неће бранити много поена, јер је лане због проблема са коленима и леђима бележио за своје могућности више него скромне резултате, па се очекује да би на првом месту могао да остане до краја сезоне.

Очекује се, ипак, да ће Федерер пронаћи снаге да још једном стигне до трона и обори и последњи Сампрасов рекорд.

После Сампраса и Федерера, трећи на листи играча који су најдуже времена провели на првом месту АТП листе је Иван Лендл са 270 седмица, а следе Џими Конорс са 268 и Џон Мекинро са 170 седмица.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи