Јелена и даље четврта, Ана на 46. месту

Српска тенисера Јелена Јанковић задржала је четврто место на најновијој WТА листи, док је Ана Ивановић за четири позиције покварила пласман и налази се на 46. месту.

Јанковићева је четврта са 5.780 бодова и има 190 мање од трећепласиране Каролине Вознијацки из Данске, али и 210 више од Рускиње Јелене Дементјеве на петом месту.

Ивановићева је за четири позиције покварила пласман и са 1.283 бодова заузима 46. место.

Прво и друго место и даље држе сестре Серена и Венус Вилијeмс, а Американке после тријумфа на Ролан Гаросу у дублу заузимају и прво место на светској листи у конкуренцији дублова.

Италијанка Франческа Скјавоне је после тријумфа на Ролан Гаросу са 17. скочила на шесто место и први пут у каријери се налази међу 10 најбољих светских тенисерки.

Белгијанка Ким Клејстерс је са 10. скочила на девето место, док је Динара Сафина, после пораза у првом колу Ролан Гароса, са деветог пала на 20. место. Њена сународница Светлана Кузњецова, која није успела да одбрани титулу у Паризу, са шестог пала je на 19. место.

Италијанка Флавија Пенета напредовала је за пет позиција и налази се на 10. месту, а напредак од пет позиција остварила је и Белгијанка Жистин Енeн, која сада заузима 18. место.

ВТА листа:

1. Серена Вилијeмс (САД) 8.475
2. Венус Вилијeмс 6.506
3. Каролина Вознијацки (Данска) 5.970
4. Јелена Јанковић (Србија)  5.780
5. Јелена Дементјева (Русија) 5.570
6. Франческа Скјавоне (Италија) 4.990
7. Саманта Стосур (Аустралија) 4.905
8. Агњешка Радваwњска (Пољска) 4.010
9. Ким Клејстерс (Белгија) 3.890
10. Флавија Пенета (Италија) 3.450 ==============================================
46. Ана Ивановић (Србија) 1.283

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи