Јелена се нада финалу

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је да је задовољна игром коју је пружила у четвртфиналу Ролан Гароса, али и да пласманом међу четири најбоље у Паризу није сасвим испунила амбиције.

"Било је тешко и драго ми је што сам успела", казала је Јанковићева после победе над Јарославом Шведовом из Казахстана од 2:0 (7:5, 6:4).

"Изгубила сам од ње на Отвореном првенству САД (2009. године), али сам је после и победила. Знала сам шта да очекујем. Она је велика девојка, може да удари заиста јако", додала је четврта тенисерка света, која ће трећи пут играти полуфинале Ролан Гароса.

"Надам се да ћу овај пут имати више среће, да ћу проћи полуфинале", казала је 25-годишња Београђанка.

Наредна Јеленина противница биће Саманта Стосур, коју је српска тенисерка победила у три од укупно четири међусобна дуела. Последњи је, ипак, припао Стосуровој, која је победила ове године у Мајамију.

Стосурова, седма тенисерка света, у Паризу је већ показала да је у одличној форми, пошто је елиминисала четвороструку освајачицу Ролан Гароса Жистин Енен, а потом и прву тенисерку света Серену Вилијамс.

"Саманта игра заиста добро. Победила је две заиста добре играчице, Жистин и Серену, и показала да је у врхунској форми. Биће тешко. Ове године смо играле два пута, али на тврдој подлози. Сада ће бити другачије. Циљ ће ми бити само да играм своју игру, дам највише што могу, па шта буде буде", истакла је Јанковићева.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи