Читај ми!

Ђоковић после пораза од Попирина: Резултатски је ово најслабија сезона у последњих 15

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић је након елиминације на Ју-Ес опену истакао да је текућа сезона резултатски најслабија у последњих 15 и нагласи је да је његова игра против Алексеја Попирина била лоша.

Аустралијанац Алексеј Попирин савладао је Новака Ђоковића резултатом 3:1, по сетовима 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 у трећем колу Ју-Ес опена. 

Попирин је уписао највећи тријумф у досадашњој каријери и први пут стигао даље од трећег кола на неком од гренд слем турнира. С друге стране, Новак је остао без прилике да брани трофеј освојен прошле године у Њујорку.

Новак је на почетку конференције за медије истакао да су неки од фактора ране елиминације у Њујорку енергетска исцрпљеност приликом похода ка златној мадаљи на Олимпијским играма, као и промена подлоге у односу на шљаку у Паризу.

"Немам објашњења, игра ми се распала тотално. Нисам свеж од тренинга, покушавао сам да нађем игру. Брзи услови, другачији у односу на шљаку. Мучно је било играти на овај начин и осећати се овако са рекетом у рукама. Деловао је аматерски на моменте, то је саставни део спорта. Може бити да је Олимпијада утицала на то, велико пражњење. Било је размишљања да ли уопште да долазим овде", навео је Новак Ђоковић.

Српски ас је истакао да не може да игра на тврдој подлози уколико нема добре сервисе.

"Кад немам сервис, не могу да играм на овој подлози. Толико дуплих грешака... Није само сервис. Цела игра се распала, апсолутно. На моменте је изгледало фино, осредње. Имао сам те шансе, брејк лопте, нисам искористио и меч се преокренуо", рекао је други тенисер света.

Ђоковић је остао без иједне гренд слем титуле у сезони, будући да је поражен на свим великим турнирима, једино је финале одиграо на Вимблдону.

"Имао сам осећај да могу да освојим титулу на Ролан Гаросу, али сам се повредио. Финале Вимблдона, највећи гренд слем успех ове године. Олимпијске игре су биле највећи циљ, добро сам се спремио... Довољно је, ако је таква година да сам освојио само злато на Играма, прихватићу. Чекао сам читав живот. Резултатски је ово најслабија сезона у последњих 15. Не размишљам далеко. Размишљам шта ћу сутра и следеће недеље. Вратићу се у Београд, породици, па ћу да видим шта даље", закључио је Ђоковић.

Ово је најлошији Ђоковићев резултат на Ју-Ес опену још од од 2006. године, тада га је у трећем колу елиминисао Лејтон Хјуит.

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару