Читај ми!

Прворазредна сензација у Њујорку - Попирин елиминисао Ђоковића са Ју-Ес опена

Аустралијанац Алексеј Попирин савладао је другог тенисера света Новака Ђоковића резултатом 3:1, по сетовима 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 у трећем колу Ју-Ес опена.

Прворазредна сензација у Њујорку - Попирин елиминисао Ђоковића са Ју-Ес опена Прворазредна сензација у Њујорку - Попирин елиминисао Ђоковића са Ју-Ес опена

После елиминације трећег тенисера на АТП листи Карлоса Алкараза у другом колу Ју-Ес опена и Ђоковић је завршио учешће на гренд слем турниру у Њујорку, доживео је пораз од Попирина у четвтом међусобном дуелу.

Попирин је уписао најбољи резултат на гренд слем турнирима, први пут је успео да прође трећу рунду на неком од четири највећа турнира у сезони. 

Алексеј Попирин је одлично започео меч против Ђоковића. Аустралијанчеви сервиси и ударци с основне линије били су готово беспрекорни, а на средини првог сета, 28. тенисер света, превазишао је притисак и наговестио разиграност.

Ђоковић није искористио чак пет брејк шанси у шестом гему, а  Аустралијанац је поравнао резултат - 3:3, уз то, стекао је и ветар у леђа за наставак дуела.

Кључни тренутак у првом сету одиграо се у деветом гему. Попирин је уз одлучност и без изгубљеног поена направио брејк и стигао до предности од 5:4, а потом је и потврдио одузимање сервиса ривалу за вођство у сетовима - 1:0.

Српски тенисер је у други део меча играо изван ритма, Попирин је Ђоковићу још на почетку ставио до знања да ће нападати. Аустралијанцу је била довољна трећа брејк прилика у петом гему, када је и стигао до предности од 3:2 у гемовима.

Ђоковић је пружао низак интезитет отпора, поред тога, кретња светског аса и преглед игре нису били на завидном нивоу. Попирин је рутинским резултатом, поновљеним из првог сета, стигао надомак сензације у Њујорку. 

Аустралијанац је после нешто више од сат и по игре имао велику предност. Занимљиво је да су прва два сета временски трајала идентично, око 40 минута.

Ђоковић је боље отворио трећи сет. Истини за вољу, српски тенисер није бриљирао на терену, али је искористио Попиринов пад. Новак је искористио непажњу и недостатак противниковог фокуса, те лако стигао до предности од 3:0 уз један начињен брејк.

Чинило се да ће Новак лако стићи до првог освојеног сета на мечу, али је Попирин смањио на 3:2 уз једно одузимање сервиса српском тенисеру.

Ипак, Новак није дозволио поравнање резултата. Својски се потрудио да до таквог сценарија не дође. Направио је још један брејк за 4:2, а потом је у осмом гему направио трећи брејк чиме је стигао до 2:1 у сетовима.

У прва три сета Ђоковићева игра је осцилирала, били су приметни енергетски и падови у игри, а Попирин је све прилике ваљано користио уз велику дозу мотивисаности. 

Публика на "Артур Ешу" је била жељна сензације или великог преокрета. Будно је пратила сваки поен и свесрдно поздрављала напоре играча на терену.

Четврти сет почео је у високом интензитету игре, размењивали су ривали комбиноване ударце, надигравали се, а Попирин је уз подршку публике коју је стално призивао, стигао и до брејка у петом гему - 3:2, искористивши четврту брејк лопту.

Ђоковић је у наредном гему имао две брејк прилике, али их није искористио. Дуги гемови одликовали су овај део меча. У маратонском седмом гему, Попирин је још једном одузео сервис Ђоковићу и стекао ненадокнадиву предност од 5:2. 

Новак је узвратио рибрејком и смањио предност нестрпљивог Попирина на два гема, а потом је сјајним сервисима стигао и до 5:4.

Међутим, Попирин је ипак успео да упише највећи тријумф у досадашњој каријери.

Наредни ривал биће му Американац Френсис Тијафо који је у маратонском мечу савладао сународника Бена Шелтона после нешто више од четири сата сјајне игре двојице тенисера.

Ово је најлошији Ђоковићев резултат на Ју-Ес опену још од од 2006. године, тада га је у трећем колу елиминисао Лејтон Хјуит.

Новак ће морати да сачека на јубиларну 100. титулу у каријери.

субота, 31. август 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару