Фаворити сигурни у Мелбурну - Руне, Руд и Зверев у другом колу, крај за Бублика

Трећег дана Аустралијан опена још увек се играју мечеви првог кола. Фаворити су оправдали очекивања - пласман у наредну рунду изборили су Каспер Руд, Холгер Руне, Александар Зверев, Јиржи Лехечка, Григор Димитров... Александар Бублик је изгубио од квалификанта. Међу дамама, сигурна је била најбоља тенисерка света Ига Швјонтек, док је турнир завршен за Анђелик Кербер.

Учешће на Аустралијан опену идеално је започео 11. тенисер света Каспер Руд. Норвежанин је препустио само пет гемова Шпанцу Алберту Рамосу и славио са 3:0 у сетовима (6:1, 6:3, 6:1) за два сата и осам минута тениса.

Дуже је на терену остао Холгер Руне - осмом носиоцу су требала скоро три и по сата да дође до другог кола у Мелбурну. Млади Данац је у првом колу савладао Јапанца Нишиоку у четири сета (6:2, 4:6, 7:6 (7:3), 6:4).

Александар Зверев је, теже него што се надао, победио Доминика Кепфера у немачком дербију првог кола. Тренутно 62. играч света је освојио први сет, али је шести носилац направио преокрет - 4:6, 6:3, 7:6 (7:3), 6:3.

Џек Дрејпер је после пет сетова елиминисао Американца Маркоса Гирона. Губио је Британац 2:1 у сетовима, али је у четвртом и петом препустио ривалу само два гема - 4:6, 6:3, 4:6, 6:0, 6:2.

После освојене титуле у Бризбејну, тренутно 23. играч света Јиржи Лехечка био је на отварању првог гренд слема бољи у три сета од Запате Мираљеса (6:3, 6:2, 6:3).

Григор Димитров је изгубио први сет, али је успео да добије Мађара Мартона Фучовича (4:6, 6:3, 7:6, 6:3) и избори пролаз у наредну рунду.

Мање успеха је на свом првом мечу имао Казахстанац Александар Бублик. Бољи од 31. носиоца био је квалификант из Индије Сумит Нагал - 6:4, 6:2, 7:6 (7:5).

Танаси Кокинакис је одиграо маратонски меч са Аустријанцем Себастијаном Офнером. После пет сетова и скоро четири и по сата игре, одлука је пала у тај-брејку петог сета, који је Аустралијанац добио са 10:8.

Пласман у друго коло изборили су трећег дана такмичења и Камерон Нори, Томи Пол, Талон Грикспор, Макс Персел, Лоренцо Сонего...

Србија је остала на два представника у мушкој конкуренцији Аустралијан опена, пошто су трећег дана такмичења у Мелбурну изгубили Ласло Ђере и Душан Лајовић.

Ига Швјонтек сигурна, крај за Анђелик Кербер

У конкуренцији дама, пласман у друго коло изборила је најбоља тенисерка света Ига Швјонтек победом над Софијом Кенин, шампионком Аустралијан опена из 2020. године. Пољакина се патила у првом сету, али је на крају славила максималним резултатом - 2:0 (7:6 (7:2), 6:2).

Викторија Азаренка, двострука шампионка Аустралијан опен, морала је да одигра три сета да би се домогла друге рунде. Ветеранка из Белорусије савладала је Италијанку Камилу Ђорђи - 6:1, 4:6, 6:3.

Од Мелбурна се опростила Анђелик Кербер, некадашњи светски број један и шампионка Аустралије из 2016. године. Немицу, која је недавно са репрезентацијом освојила Јунајтед куп, савладала је Американка Данијела Колинс - 6:2, 3:6, 6:1.

Прошлогодишња финалисткиња Елена Рибакина прошла је у друго коло после победе над некада најбољом тенисерком света Каролином Плишковом - 7:6 (8:6), 6:4.

Након дугачке паузе због повреде и пропуштена три гренд слема, Британка Ема Радукану, шампионка Ју-Ес опена из 2021. године, вратила се у Мелбурн убедљивом победом над Шелби Роџерс - 6:3, 6:2.

Србија је остала без представника у женској конкуренцији јер је Александра Крунић у првом колу изгубила од француске тенисерке Кларе Бурел резултатом 2:0 у сетовима (6:4, 6:1).

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару